АНКЕТА

Попълвайки анкетата, Вие давате съгласието си да ползвам Вашето мнение в своята професионална дейност, както и да Ви цитирам в книгите си.

Анкета

Имам камъни в бъбреците. Смятам ли, че има и психични причини за това и кои са те?

Моля, не оставяйте мнения по-дълги от 500 символа.
  
Вашето мнение е получено успешно!
Darinka  31-40 години
Чувала съм, че проблемите в здравословен аспект от лявата страна са израз на подтиснати емоции. Камъни в левия бъбрек, фиброаденом в лява гърда, главоболие, предимно в лявото полукълбо и т.н Казвам го от опит, откакто подтискам всичко, което не ми харесва, но и не мога да променя, се получава така.
Марчела Андреева  31-40 години
На първо четене, въпросът звучи като тотално безумие за всеки средно статистически читател. Но, за жалост, от опит научих, че всяко психично отклонение, ако мога да го нарека така, има своето физично отражение. Затова, да, защо не.. Нямам опит за описания случай, но по мое мнение няма конкретни причини за конкретното физично отражение на психичните проблеми у хората. Проблемите са едни и същи, само отраженето е различно, според слабите места, така да ги наречем, на дадения организъм. А проблемите са ясни - стрес, напрежение, неудоволетвореност, страх... И всичко рано или късно води до физиологичен дискомфорт в най-добрия случай или болестно състояние.. Разбира се, всяко правило си има изключения, но за вашата наука, както и за повечето такива, се доверяваме на статистиката..
Димана  18-30 години
Чела съм, че камъните в бъбреците са следствие от изневеряване на вътрешната посока на човек. На желанията и нуждите на духа му. Имам наблюдения в посоката в семейството си, и мисля, че е вярно. Друго на което реагират според четеното и наблюдаваното е страх и несигурност в уменията си. По мои наблюдения, хората, които са по експресивни имат по бързо лечими проблеми с бъбреците, а тези по интровертна природа образуват повече камъни, въпреки, че камъните са полово обусловени, но и жените са по експресивни като цяло от мъжете. По мои наблюдения, мисля, че могат да се свързат и със склонност към депресия.
Mimi  31-40 години
Да има психичен проблем,някои не могат да изхвърлят нищо от себе си.Прост пример етикета плюшкин.образа.Събиране на вещи,не способността емоционално да се отделяш от материалните неща.Всичко ви е скъпо.Има и други теории Някога питали ли сте се дали имате чувство за вина,гняв,раздразнение,стрес от работата,лични проблеми от любовен характер? Вие самата споделяте че повечето болести идват от душевен проблем.В този ред на мисли смятам че вие имате проблем,но не сте осъзнали проблема като такъв. Камъните в бъбреците които не могат да се изхвърлят навън са признак на задържан гняв.С какво не сте се примирили? Последната ми теория няма да ви хареса,ще навляза в личното ви пространство неволно. Свързан е от партньорските отношения.Най вече от любовен аспект.
Светла Павлова  31-40 години
Моят мъж има камъни в бъбреците и аз виждам връзка между тази склонност на неговия организъм и някои черти от характера му. Той е страшно добър и търпелив човек, никога не мрънка, не се оплаква и не изразява дискомфорт. В това му е проблемът. Често не мога да разбера какво мисли и чувства - в детайли, подробно, конкретно, защото той все отговаря общо, с мъдър поглед върху нещата. И аз като всеки човек си имам трески за дялане, но той никога не ме осъжда. Само ги намеква. Според мен се утаява натрупаното напрежение от работа, вкъщи, неизкараната емоция. И в крайна сметка, пак излиза навън, само че болезнено с кризи.
Мария Димитрова  18-30 години
Да, смятам, че има и психични причини за камъните в бъбреците. При всеки човек за индивидуални. Общите според мен са свързани с пречистването на възприеманото от живота, с партньорските отношения.
Александър Бижев   18-30 години
Хмммм. Като че ли веднага темата - въпрос породи редица връзки у мен. Първата от тях бе, че съвсем логично е да съществува функционална връзка между психично и физично. Състоянието на човека се определя по - скоро от подсъзнанието. Потискането на редица неизразени чувства и емоции способства за пораждане на болест на физично ниво. Слабостите у хората, изразени чрез употреба в прекомерни дози от алкохол, цигари и др., явно свидетелстват за наличието на невъзможността на индивида да обективира реалните си усещания - да бъде самия себе си, да реализира трепетите в живота, свързани с установяване комуникативни мостове между хората, част от които са водещи и до истинската човешка ласка и обич, Обсебен от личното, като че ли съвременния човек наистина "...се плези на света, обесен върху черния прозорец..." /Ат. Далчев "Дяволско"/, можещ да гледа само на живота като на смъртта. Сякаш друго няма - Пътят е един, осеян от невъзможността за живот, никога нестоплян от истинско добро и силна връзка между хората. Със забързаното ежедневие, човекът губи времето сякаш то не е ресурс, а е някаква тегоба - безсмислена и ненужна. А небето, а облаците, а дърветата, а морето, а това че има и друг Път, основан от Надеждата и водещ към Вярата, към вярата в красотата на обикновеността в живота, необвързана от материалното, в цеността на самия себе си. Разгледан животът като низ от възможности за промяна към по - добро, за промяна, непозната на ежедневието, едва ли болестта би почукала на нашата врата. Втората връзка с темата бе, че камъкът е сякаш проява на онази вечност, към която човекът остава безсилен със своята определеност на съществуването. Сякащ невъзможността да приеме тази мисъл за неговата тленост се пренася в заболяване. Вместо да погледне на този факт като на явление, което повишава значението на всяка частица от света, на природата, на връзките с хората, на връзката досежно значението на човекът и времето, на връзката между личния Път и човечеството, отделният индивид отказва отговорността на тази позиция и приема вредоносната - заболява. Причините за болестта се създават от самите нас, от нашето неуко възприятие на всичко, предоставено ни от живота като например проявените различия у хората. Но повлияни или не, ние хората сме автори на нашето съществуване и то не е непременно угодно на останалите. Преживяването, наречено живот, безспорно е борба, но е борба за развитие и вяра в това развитие. Останалото е илюзия ...

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА УЪРКШОП: КАК ДА УПРАВЛЯВАМЕ СТРЕСА ПРИ ИЗЯВА ПРЕД ПУБЛИКА - втора част
Явяването на изпити, интервютата за работа или пред камера и микрофон, правенето на презентации пред публика, сценичните изяви предизвикват т. нар. сценична треска. Тази тревожност блокира мисленето. Аналитичните способности намаляват, паметта ни става по-малко услужлива, а вниманието по-трудно се концентрира. Това може да бъде причина за лошо представяне, въпреки добрата предварителна подготовка. Често състоянието бива определяно като: "изключи ми се шалтера", "получих бяло поле в паметта", "изгубих ума и дума", "всичко ми се изтри и говорих глупости", "гласът ми трепереше и не можех да го контролирам" или "просто се парализирах, въпреки, че бях подготвен предварително".

Но притеснението може да бъде преодоляно и тревожността - намалена!
В тези два дни ще правим множество преживелищни, интерактивни опити, които намаляват стреса при изява. Ще изясним причините, които пораждат притеснението при различните типове характери. Всеки участник ще си тръгне с повече смелост и спокойствие при изява пред публика или авторитети.
Този уъркшоп обединява познанията и опита ми в психотелесната терапия, актьорското майсторство, режисурата за драматичен и куклен театър, ораторското майсторство.
Програма: 10 март 2018 -10 ч. - 19 ч.
13 март 2018 - 10 ч. - 14 ч.
Място: ул. Чумерна 3
Записване: 0889202197


Контакти

Мадлен Алгафари
ул. "Чумерна" №3
София 1000

Е-mail: Мадлен Алгафари
Тел: +359 2 9831199
Мобилен: +359 889202197
ИЗБРАНИ КНИГИ В КОШНИЦАТА
TOTAL: 123 лв
Избери още книгиИзбери други книги Потвърди поръчкатаПотвърди поръчката