АНКЕТА

Попълвайки анкетата, Вие давате съгласието си да ползвам Вашето мнение в своята професионална дейност, както и да Ви цитирам в книгите си.

Анкета

Какво е за мен тишината?

Моля, не оставяйте мнения по-дълги от 500 символа.
  
Вашето мнение е получено успешно!
Сорентина Тодорова   51-60 години
Тишината е момента, когато се чуствам ЦЯЛА. Чувствам трепета от прераждане и искам да не свършва. Сетивата ми са будни и тихи.
Ваня Найденова  31-40 години
Тишината е глътката въздух ,която дава изцеление,Тя е рядък факт,особено в апартамента,в града,на работа,в офиса,на улицата- няма я,почти не съществува.Тя е феномен,рядко срещано явление,което е лукс за душата.Тишината е състояние на духа,което регенерира и дава свобода.Тишината е глътка живот и най-ценен дар от останалите други малки ценни богатства,като чист въздух,зеленината и синевата в природата.Когато не се чува,а очаяно искаш ,значи си на предела на всичко съвременно човешко .
Рен   51-60 години
Мир, спокойствие, хармония....и светлина, която струи от върховете на пръстите ми, сливайки ме с майката Земя. Блаженство!
Бояна  51-60 години
Онази в мен, която мисли, ще настоява, че всички думи за нея са не- тишина. Другата, която чувства, ще я изрази с многоточие. В него е всичко и всякакво. Цяло и плътно. Дълбинна доброта. Тишина... Вселената в нас.
Мария Кирякова   18-30 години
Тишината е полезна само когато е кратка, има тишини, които са споделени - когато двама души си имат безкрайно доверие и просто се наслаждават на близостта на душите си. Но една тишина продължаваща с години... Има хора, които са сами у дома си и мълчат, мълчат в самота защото знаят, че са сами. Дори да се видят с някой и да побъбрят знаят, че ще се върнат в къщи при тяхната тишина, която тежи. Всичко, което е прекалено е вредно.
Ивелина Станчева  51-60 години
Светът е много шумно място и съществуват различни начини за постигане на тишина - да замълчиш, да затвориш очи, да се усмихнеш, да намалиш звука или да го заглушиш с друг, да се отдалечиш или приближиш... но в крайна сметка най-трудно е да спреш мислите си. Затова са измислени п а у з и т е, да разредят ритъма и усетиш нуждата от тишина. Повечето хора бързо схващат и улавят ритъма (на работа, мелодия, отношения), но трудно се справят с паузите... Признавам не е мое.Взето е от страничката на една много добра млада психоложка от Шумен, Еюбова!
Йоанна  18-30 години
Тишината е разговор между душите.
Галя  51-60 години
Тя е като съня. Жизненонеобходима. Без нея се разболява е.
Людмила Дойчинова  51-60 години
Обичам тишината, така от почивам.
Деница Владимирова   31-40 години
Тишината за мен е тих пристън на душата. Обичам да оставам в тишина тогава получавам ясни отговори на житейски въпроси.
Шермин Ахмедова- учител   51-60 години
Мир, спокойствие, релакс; природа
Мария  41-50 години
Тишината е момент когато чувам мислите си и се обръщам към себе си.
Александра  51-60 години
Тишината е... черна бездна. Потъвам в нея заедно с мислите си, с липсите си и тревогите си. Изпълнена е с безпокойство. Изпълнена е с тъга и безпътие. Не харесвам около мен да цари тишина. Още по-малко да е тихо в душата ми.
Мария Димитрова   31-40 години
За мен тишината е любов, радост, мир, нежност, вяра, търпение, хармония и сила.
Бойка Атанасова   51-60 години
Тишината е моето място за размисъл. Живея в шумна среда. Тишината на природата е моя релакс. Понякога ме дразни тишината, не обичам в къщи да е тихо. ...обичам глъчката на пълната къща с хората от семейството ми. Когато ги няма, тишината ме натоварва, не знам как да се организирам. ....и с нетърпение чакам да се приберат.
Луна  41-50 години
Тишината е пълното ми присъствие тук и сега . Усещането , че съм , че съществувам , че чувам дъха си ...За целта понякога успявам да укротя умът си , да го вържа за някой уличен стълб или да го оставя да пасе на зелена ливада в подножието на планината . Тишината е така желаното спокойствие и наслада от самия живот . С една дума за мен тишината е състояние на душата , вид чувство
Радослава Петрова  41-50 години
Тишината ми е приятел от дете, когато си мислех, че ми е нужна, за да избягам с/в някоя книга. На по-късен етап, при първата загуба на близък човек - баба ми, тишината беше нейният глас, когато аз й говорех, а тя стоеше в нейното тихо. След 33-та ми година, случайно някакси, тишината беше начин да се чуя, първо в тихото на разума - най-трудната тишина, после в още по-тихото на сърцето. Днес тишината е отново загуба, смъртта на майка ми направи нежна тишина около мен, тя ме е прегърнала с нея, а аз разговарям с душата й без думи и така направих словото тишина, моята тишина, новото ми тихо. Иначе тишината съм аз. Просто е. Научих се да я чувам как шепти и как ме кара да се видя без шум и заблуди. Тихо ми е сутрин, защото тогава съм без примесите на деня и егото. Тишина е път към Слънцето, то също е тихо, защото е търпеливо... Успех на книгата!
Йонита Иванова  41-50 години
Тишината е страх от самота.
Дамла  18-30 години
Тишината е "прозорец" в което сърцето, умът и тялото са в симбиоза.
Веселина   41-50 години
Времето и състоянието, в което чувам мислите си, спокойно и пълно ми е, тишина... Знам че върша всичко спонтанно, несъвършено, необмисляйки много, но в тишината мога да премисля, да проиграя различни варианти и да разбера какво ме кара да постъпвам по даден начин, как това влияе на отношенията ми с най-близките, как се чувствам...
Мария  41-50 години
Тишината е ...време. Време, в което съм със себе си. Време, за да се чуя, време за да си напомня.
Мартина Атанасова  41-50 години
Тишината е спомен от едно време: времето, когато сме били едно. В нея се създава пространство да бъдеш. Понякога е дълбоко като море, в което се гмуркаш и изплуват въпроси. Понякога е широко поле и може да поскиташ. Друг път се стеснява в точка и спираш. Добре дошъл, у дома си. Време е тук да си починеш. Когато умът остане без въпроси става тихо и отговорите се намират.
Даниел Симеонов  51-60 години
Безкрайност от възможности ,вселената на съзнанието ни
Владислава Нанчева   18-30 години
Тишината е онази част в която чуваш собствените си мисли. Когато душата разсъждава толкова силно.
Милена Андасорова  51-60 години
Успокоение, време за спокойно мислене, разсъждение, много често и за по-спорна работа.С годините започнах да търся тишината. Шумотевицата ме напряга, все едно непрекъснато съм в напрежение за реагиране. Въобще с две думи тишината е спокойствие и отпускане.
Анна Петрова  51-60 години
Тишината е пространство за размисъл,почивка ,релакс и равносметка.Понякога е липса ,понякога е скука,но винаги ми е необходима,за "презареждане".
Милена Шипкалиева   31-40 години
Тишината за мен е безкрайна необходимост, тя е една от най-големите нужди на моето съществуване. В нея се разливам и намирам себе си. В трудни и забързани дни тя е копнеж и цел към, която се стремя неистово. Тишината е спокойствие, хармония, а защо не и щастие. Тя е моят малък пристан, на който имам нужда да отсядам за да бъда пълноценен и правилно функциониращ човек.
Румен Ангелов  41-50 години
Ще започна с моето мнение за тишината,като веднага отбележа,че тя зарежда със сила нашият дух,нашата психика.Не напразно учени и духовни учители споменават,че полезно всеки от нас да остава на саме със себе всеки ден по възможност 10 минути минимум. Според мен всеки човек без страх е полезно да остане сам с себе си в пълна тишина. Това е един вид медитация ,която изчиства и зарежда. Чел съм, и съм чувал,че будиските монаси( ако ми позволите да ги дам за пример ) имат ретрийт или събирания в които си задължен да мълчиш и да не безпокои никой,тоест да се живее известно време в тишина,без да се говори,с цел пречистване на психиката. Има и по -сурови примери за монаси,които живеят като аскети,които ежедневието им и изпълнено с тишина.Това може да се наблюдава и при християнски монаси. Но ако се върнем и вгледаме в нашият съвременен живот ,който водим ние обикновенните хора,бих потвърдил ,че тишината ни липсва много,за съжаление. Досещате се защо....Ето за това смятам ,че тишината би изиграла огромна роля в профилактиката за съвременните заболявания на нервите и психиката ни.Тишината е полезното средство към ,което трябва се научим да прибягваме,за да сме здрави и спокойни.
Юлиана  51-60 години
Предпочитам тишината пред градския шум, а пред тишината предпочитам шумовете на природата. Тишината е неутрална територия.
Вили  41-50 години
Тишината е път към себе си, врата към недоизказаното с думи. Понякога е носталгия или самота, едва доловим ромон на бълбукащ ручей, аромат на есен или смирено очакване. Друг път е музика и платно с бои. А най-често е мир и блаженство.
Полина  18-30 години
Тишината е когато останеш сам със себе си и мислите си,но ти е достатъчно. Достатъчна си ,обичаш се ,нямаш празноти и ти е приятно. Сама с хубава книга и чаша вино....Тишината сме ние самите. Нашите души я носят тишината. Доброто е тишина.Любовта е тишина.Прегръдката е тишина. Смъртта е тишина.Есента е тишина. Тишината остава когато ни оставят... Тишината идва след всеки скандал.. Тишината е най-пълното със смисъл послание в света. Точно затова, когато крещим слид това идва тишина.Обичам тишината ,защото някои неща се изживяват не с думи , а вътре в нас ...тихо!!
Ваня  18-30 години
Първата дума, която асоциирам, чуя ли думата тишина е - Спокойствие. Тишината мен не ме плаши, напротив. За мен тя е уют, хармония и мир. Обичам тишината- зарежда ме!
Маргарита   41-50 години
За мен тишината е състояние, в което чувам вътрешния си глас. Миговете, когато съм сама със себе си.Тишината е разговор с Бог. Тишината е разговор със себе си, най-важният разговор. Тишината е съзерцание. Тишината е полет на мисълта. Тишината е уютът на Душата.
Боряна Мартова  18-30 години
Тишината за мен е жизнено необходима. Трудно се осигурява, но поне преди сън е постижима за час-два...(мечтай си! дори на 1/2 час викам мерси) Ако се включи и небе - космосът ми е гарантиран! Забавяне, отпускане, спокойствие, центриране, молитва, отплуване, мечтания, пътуване, фантазия... Само в тишина мога да усетя някаква изобщо връзка.
Катя Митова  31-40 години
Тишината за мен е презараждане! Оставаш сам с мислите си, избистряш целите си! Тишината ми дава спокойствие и ме зарежда! Носи ми емпционален заряд!
Веселина  41-50 години
Обичам тишината. За мен тя е въпроси и отговори, спокойствие и трескаво търсене, благодат, спокойствие, сълзи, утеха, наслада, щастие, мъка, баланс, мисъл и смисъл. Важна ми е, търся я и я обичам. Тишината е равенството на всички уравнения от деня ми.
Мария Петрова  31-40 години
Тишината е за да я чуеш.Тишината казва толкова много, стига да можеш да я усетиш със сетивата си, тя е прекрасен събеседник. Тишината лекува лудостта от деня.Тишината е най-искрената приятелка, която пази тайни. Тишината е онова бягство, което само ти можеш да си подариш, тя е скъпоценност.Благодаря,че я има!
Румяна Иванова  51-60 години
Когато имам да решавам нещо, приготвям материалите, но ги оставям струпани у нас, а аз отивам някъде на разстояние, където е тихо. Правя си чай и ако няма огън, си паля свещ. И потъвам в тишината. Това е една специална тишина, която ми" се явява" от известно време и ми дава отговорите, които търся. За мен тишината е разговор. Разговор нито с мене си, нито с нещо сврьхобичайно, а с безкрая, който е достъпен до всеки и който съдържа всички отговори. Откакто разбрах, че информацията не е скъпоплатен продукт, а точно обратното, много достъпен, и че всеки може да я намери само с лични усилия" , съм щастлива много. .
Мария Урилска  31-40 години
Тишината е времето и мястото, в което мога да мисля и да бъда себе си. Тишината е остров, на който ни се иска да избягаме понякога, но не и да живеем винаги там.
Лилия   31-40 години
Тишината е като пламъка от свеща, оставена до прозорец в тъмна стая, в една къща. Къщата е като душата на човека-може да е пълна с любов, смях, уютна.., но може и да е самотна, тиха, непотребна.. Ти избираш от какво имаш нужда.. .
Дени   18-30 години
Тишината, е котато мога да остана тиха вътре в себе си, когато бърборенето на ума е спряло. Тишаната не е отсъствие.на шум, а присъствие на осъзнатост
Милена Димова  41-50 години
Тишината е благодат, поглед в себе си, разтоварване и вътрешни разговори.Жадувам я, заради непрестанния шум около себе си и невъзможността на се усамотявам често. Интроверт съм и имам нужда от нея, за да функционирам нормално.
Милена Боркова  51-60 години
Тишината е мигът преди да заспим, вече казали си лека нощ, с моя 4-годишен внук Антон. Това е и мигът, когато той се събужда и обвива ръчички за прегръдка и добро утро... Тишината е времето, когато чуваш щастието.
Лора Павлова   18-30 години
Буда получава просветление в тишина. За него казват, че не е божествена фигура, а човек като всички други. Първата асоциация, след прочитането на въпроса беше свързана с него и идеята, че тишината може да ти даде всичко, от което имаш нужда, тоест нищо и спокойствието от това нищо 🌺.
Цветелина Емилова   18-30 години
Спокойствие, времето да остана сама с мислите си, почивка и време за самоанализ.
Десислава Иванова   31-40 години
За мен тишината е подарък към вътрешното ми дете. Начин да общувам с него, да му отдам нужното време, внимание и уважение,връзка с мен самата. В тишината намирам истинското си аз, в тишината чувам себе си - Желаният, страховете, мечтите си. Единствено в тишината намирам отговорите на въпросите си и усещам истинските си нужди. Свързвам се с Вселената и се усещам част от голямата ЛЮБОВ, която свързва всички хора в едно цяло.
Stefka Georgieva Atanasova  61-70 години
Спокойствие и хармония
Мирослава Цветкова  41-50 години
Тишината е време за връзка с мен, а не рядко и време за връзка с другия. Тя няма нужда от думи, защото просто ...Е. С нея казваме мълчайки, а също и не казваме притихнали. Тя е срещата отвъд думите. Тя говори...ТИХО.
Мирослава Цветкова  41-50 години
Тишината е време за връзка с мен, а не рядко и за връзка с другите. Чрвз нея казвам и не казвам. Тя е отвъд думите и говори...ТОХО.
Людмила Методиева  41-50 години
Тишината е времето в което чувам вътрешния си глас, почивам си, размишлявам, осъзнавам съществуването си, медитирам, осъзнавам важните неща в живота си
1 2
РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: "КАК СЕ САМОРАЗБОЛЯВАМ?" - 24-30 септември 2020. Основната диагноза на днешния човек е неосъзнатост. Не си даваме сметка как сами се разболяваме. Толкова много не знаем, че не знаем. Системата има интерес да сме ограничени, защото така може да ни влияе по-лесно.
Ще работим с индивидуалните симптоми на всеки и какви са психичните причини за тях. Какво в мисленето, поведението ни е нездраво, но не знаем, че е такова. Много често приемаме за нормално нещо, което всъщност е невротичен симптом.
Уъркшопът ще даде на участниците повече осъзнатост, която директно води до повече лично здраве и това на близките им.

Мястото на провеждане е изключиелно красиво и романтично. Хотелът е затворен за външни туристи и е на разположение само на участниците в уъркшопа.
Пригответе се за карнавал и много медитативни преживявания.

Записване на: 0889202197.

Контакти

Мадлен Алгафари
ул. "Чумерна" №3
София 1000

Е-mail: Мадлен Алгафари
Мобилен: +359 889202197
ИЗБРАНИ КНИГИ В КОШНИЦАТА
TOTAL: 123 лв
Избери още книгиИзбери други книги Потвърди поръчкатаПотвърди поръчката