АНКЕТА

Попълвайки анкетата, Вие давате съгласието си да ползвам Вашето мнение в своята професионална дейност, както и да Ви цитирам в книгите си.

Анкета

Какво е за мен тишината?

Моля, не оставяйте мнения по-дълги от 500 символа.
  
Вашето мнение е получено успешно!
Милена Боркова  51-60 години
Тишината е мигът преди да заспим, вече казали си лека нощ, с моя 4-годишен внук Антон. Това е и мигът, когато той се събужда и обвива ръчички за прегръдка и добро утро... Тишината е времето, когато чуваш щастието.
Лора Павлова   18-30 години
Буда получава просветление в тишина. За него казват, че не е божествена фигура, а човек като всички други. Първата асоциация, след прочитането на въпроса беше свързана с него и идеята, че тишината може да ти даде всичко, от което имаш нужда, тоест нищо и спокойствието от това нищо 🌺.
Цветелина Емилова   18-30 години
Спокойствие, времето да остана сама с мислите си, почивка и време за самоанализ.
Десислава Иванова   31-40 години
За мен тишината е подарък към вътрешното ми дете. Начин да общувам с него, да му отдам нужното време, внимание и уважение,връзка с мен самата. В тишината намирам истинското си аз, в тишината чувам себе си - Желаният, страховете, мечтите си. Единствено в тишината намирам отговорите на въпросите си и усещам истинските си нужди. Свързвам се с Вселената и се усещам част от голямата ЛЮБОВ, която свързва всички хора в едно цяло.
Stefka Georgieva Atanasova  61-70 години
Спокойствие и хармония
Мирослава Цветкова  41-50 години
Тишината е време за връзка с мен, а не рядко и време за връзка с другия. Тя няма нужда от думи, защото просто ...Е. С нея казваме мълчайки, а също и не казваме притихнали. Тя е срещата отвъд думите. Тя говори...ТИХО.
Мирослава Цветкова  41-50 години
Тишината е време за връзка с мен, а не рядко и за връзка с другите. Чрвз нея казвам и не казвам. Тя е отвъд думите и говори...ТОХО.
Людмила Методиева  41-50 години
Тишината е времето в което чувам вътрешния си глас, почивам си, размишлявам, осъзнавам съществуването си, медитирам, осъзнавам важните неща в живота си
Кристина Стоянова  31-40 години
Тишината е най-чистият звук. Съвършена музика. Чуване. Причина да се завърнеш, да чуеш, да погледнеш, да продължиш. Общуване. Със и през себесъщието. Тишината уравновесява. Винаги колкото е нужно. Тя е естествено състояние на духа, партньор, жена. Тя приютява, но понякога носи и хаос. Тя е съюзник на нашия избор как да се движим и кога и как да спрем. Тя е пространството във този избор. Като затварянето на очите, за да видиш. Или докосването, за да пуснеш. В тишината няма време. Тя може да е пълна или празна от любов, войни, тревоги, страх, озарения и тъмнини, но винаги нетленна. Тишината е вниманието на душата.
Маргарита Генова   41-50 години
Тишината за мен е зареждане. Време за себе си. Разговори с Бога. Тишината е любов към себе се, осъзнаване. Пълно потапяне и спокойствие, мигове на щастие, позитивни вибрации. Най-добре усещам тишината сред природата, на село, там се презареждам, усещам тишината с всичките си сетива. Тишината е здраве. Не случайно една от любимите ми фрази е: "Ако нямаш какво да кажеш, не разваляй тишината!" Желая ти щастие, прекрасна Мадлен!
Ива   31-40 години
Тишината, най-добрия и верен приятел. Тя няма да те убиди, няма да те нагруби, няма да се разсърди. Тя ще ти отговори на всички въпроси честно без упрек! Тя никога няма да ти измени. С нея се чувствам спокойно и сигурно. Тишината е дар, който трябва да си даряваме сами. Заслужава си.❤
Радина  41-50 години
Тишината е време, безвремие, остров, спасение.Търся я, избягвам я, плаши ме, наслаждавам се. В тишината се губя. В тишината се откривам.
Мария Паскова  31-40 години
Уединение, мир, любов, разговор със себе си, чуване, вглеждане, изостряне на сетивата, всепоглъщаща наслада, удовлетворение.
Нина  41-50 години
Тишината е времето и пространството, в които можеш да чуеш себе си. Честно, искрено, без задръжки. Момент, в който да се критикуваш, да намериш по-добър начин за слидващия път, да се похвалиш... И да си повярваш. Накрая. За да ти повярват и другите.
Анета   41-50 години
За мен миговете тишина са магичните милувки на Всилената. Понякога моята тишина прилича на море. Излизам от вълните му пречистена, погалена, омиротворена и благодарна, че съм имала смелостта да се гмурна в дълбоката тишина и там да се срещна със себе си. Понякога моята тишина мирише на кората на старо дърво, на корени и земя. Тишината има душа.
Марина  31-40 години
За мен, а и за много хора живеещи забързано тишината е лукс, който трудно можем да си позволим. Лукс е, защото когато не натоварваме слуха, можем да обострим останалите сетива. В тишината виждаме и чувстваме много по- ... истински и пълноценно!
Десислава Враджалиева  41-50 години
Тишината е Дар. Благоприятна възможност да останеш насаме със собствените си мисли и чувства. Пространство да чуеш сърцето си, да се потопиш в най-съкровените кътчета на своята душевност. Когато притихнеш, целият свят се променя. Тишината свързвам с Нощта. С мрака. Но и със звездите на открито, далеч от града и неговите светлини и шумове. Когато е тихо и тъмно, усещам колко съм жива, преживяванията са много наситени, ясни и бистри. Изключително много ценя и обичам тишината в моя свят. И напълно съзнателно си я осигурявам, винаги когато мога. За мен най-тихите моменти са през ранните сутрини, заедно с чаша кафе, книга или личния ми дневник. Когато повечето хора спят, аз обожавам да съм вече будна, насаме със себе си, в усамотение, размишлявам, съзерцавам, моля се, медитирам, подготвям се за идващия ден, мечтая, правя планове. Чувам се. Това е за мен тишината.
Даниела  41-50 години
Тишината ли? Най-силният ми вик. Колкото повече продължава, толкова по-навътре виждам, толкова по-силно чувствам, толкова по- дълбоко навлизам в себе си. Тишината забавя яростта на времето. Тишината дава пространство на ума ми, но и сила на сърцето ми.Тишината ме изчиства, за да продължа без гняв. Тишината ме прегръща когато най- много имам нужда от себе си. Често ме пропуска, но аз я чакам, за да изкача следващото стъпало, да си погледна компаса и да продължа...
Владимир  31-40 години
Тишината за мен е страхът от оставане със себе си. Непрекъснато, целенасочено и упорито се опитвам да се скрия в шум- слушалки в ушите, уж случайно не изключен телевизор, тананикане, броени на ум на стълбовете които подминавам, радиото в колата... Тишината е ужасът да се погледна отвътре. Поне днес е така!
Донка  41-50 години
Тишината за мен е мир,хармония и баланс.Нещо жадувано,което ме кара да притихна и да се опитам да чуя себе си.
Александър  41-50 години
Спокойствие,наслада,лек,почивка,зареждане,време за себе си,задаване на въпроси,търсене на отговори, необходимост
Мария Паскова  31-40 години
Тишината е различност, истинското реално измерение, в което потъваш с честотата на пулсираща езерна повърхност. Огледало на истинния свят, който в ежедневието подминаваме. Тя е усещане! Дълбоко и съкровено вглеждане. Проникновено вслушване. Интуитивно чуване и разбиране. Всепоемаща сетивност и осезаемост. Тя е вдъхновяващия полет за мечтание! Окрилен копнеж за сбъдване, необятна широта и спокойствие,вътрешна пълнота на любов и изобилие. Тишината... Синхрон и хармония!
Диана Христова   31-40 години
В тишината чувам моят истински глас. Този, който търси да го чуя от моите дълбини. В тишината чувам себе си! Чувам Творецът в мен! В тишината съм най-цяла, най-истинска, най-божествена... В тишината чувам мистерията, понякога се влюбвам в синевата, в слънцето и в необятното.... Тишината лекува и в тишината се раждам всеки ден на ново... 💛
Радослава  41-50 години
Време на съзерцание. Откриване на себе си и отговори...
Дияна  41-50 години
Времето, в което оставам насаме със себе си. Утихване, за да чуя отговорите на въпросите си. Времето, в което съм себе си. Без маски, без фалш, без скрити думи.
Светла  31-40 години
Тишината за мен е възможността да чуя вътрешния си глас. Възможност да помисля. Възможност да презаредя батериите. Възможност да забравя за забързания и откачен свят, в който живеем.
Недялка Попова  41-50 години
Тишината е страшна понякога,когато чувам мисли,които искам да скрия.Тишината е като влюбването обикновено,така я усещам в корема си с пеперудите.Иска ми се да се разтворя в нея и да се слея с нещо,но не съм разбрала какво е то.
Светлана Караколева  51-60 години
Тишината и звукът, редувайки се създават музиката. Докато тишината е тук, звукът събира мислите си, за да изрази онова, което Е. Или не Е, но би могло да бъде.
С.М.  31-40 години
Пълно единение с Майката - Природа, сливане с всичко живо. Може да звучи парадоксално, но точно тогава изпитвам истинско блаженство, спокойствие и тишина.
Янка Георгиева  31-40 години
Необходимост, убежище, извор на осъзнатост
Жанета Петрова  31-40 години
Мъдростта на вселената. Време на проглеждане и сливане с безкрая.
Стела Тодорова   41-50 години
Тишината е моето спокойствие.Моят мир, моето всичко.След целият напрегнат ден, изпълнен с много трудности и работа с много Хора и деца Тишината след това е моето всичко.Кара ме да събера себе си!Да се успокоя и да разбера,че денят е бил ползотворен както за мен, така и за всички около мен@
Малвина Тодорова  31-40 години
Миг от вечността, спокойствие и копнеж. Време за мечти и упокой на душата приживе! Блян и миг мечти!
Яна  31-40 години
В един миг е плашеща...в друг миг е най-желаното нещо на света и всичко това зависи от състоянието на духа .
Роксана Найденова  18-30 години
Аз съм тишина! Ти си тишина! Тишината е дъх. Вдишвам дълбоко. Притихнала гледам паячето, което е застинало върху моята ракла. Тишината е глас. Вътрешният глас, който ми нашепва: НЕ УБИВАЙ ПАЯКА! ЗАЩО ТИ Е ДА ГО ПРАВИШ?! Тишината е време. Времето, което ми е нужно, за да се поставя на мястото на беззащитното създание и да отдръпна ръката си. Тишината е избор. Дали да посегна и да размажа паяка, защото аз съм по-силната, или да го оставя да живее? Тишината е радостната усмивка, която се ражда в мига, в който осъзнавам,че имам волята да пощадя. Издишвам. Аз съм тишина! Ти също!
Невена  41-50 години
Тишината е като чист извор,имам нужда от нея в началото и края на деня.Това е единствения начин да чуя вътрешният си глас ,както и да общувам с Бога . В забързаното ни ежедневие ,все по -често се нуждаем от тишина -тя лекува!
Лили Портър  41-50 години
Тишината не се разказва. Тишината е ценна. Тишината е опит да се свържеш със себе си. Тишината е тих разговор със себе си. Тишината е абсолютно необходимо състояние на духа, за да можеш да го възродиш отново, да го съхраниш. Тишината е нужна, за да запазиш целостта си.
Екатерина   31-40 години
Тишината за мен е спокойствие, чуване на мислите си и най-вече на осещане на интуицията, подсъзнанието си. Но в зависимост от моментното състояние на човек понякога може и да е самота, което няма лошо.
Петя  31-40 години
Необходимост, нужда, потребност, осъзнатото, начин на живот, намиране на себе си.
Янка   31-40 години
Почивка!Необходимост,а напоследък и лукс. Музиката от съседнатакръчма,която звучи из квартала е ненормална, колите които карат бясно посред нощ .....Страшно е ,че мъжът ми не е способен да заспива на тишина ,а на шум от телевизор,телефон... Трудно е в днешно време да намериш тишина,но сдобиеш ли се с нея ,дори за малко ,имаш възможност да се потопиш в себе си и да откриеш нови светове, да събереш нови сили и да оцениш нови познания. Тишината за мен , също е отпускане и отърсване от напрежението . В тишината можеш да чуеш себе си и връзката си с природата.
Йоана Бъмбина   18-30 години
Там, където свършва и започва всичко. И това е толкова успокояващо.. Едно уютно местенце, където може винаги да се скриеш.. Истината е, че може би трябва да практикуваме "тишина" не само на думи, но и на мисли. Точно в тази тишина имаме възможността да приключим с всичко, което ни тормози, правейки място за нещата, които вълнуват онази част от нас, която най-умее да мълчи - сърцето.
Биляна Петринска  41-50 години
Тишината е вътрешната ми музика. Тишината съм аз дошла "на себе си"Помага ми.да свиквам със себе си,защото да бягам няма смисъл.Няма къде да ида.. Нужна ми е за да се кадрирам.Тишината съдържа всички звуци. Понякога крещи.И тогава се чувам,ща не ща.Защото да дълбаеш в себе си,не винаги е "лицеприятно" 😉
Ива  51-60 години
Най-шумното пространство, което ме успокоява с подредбата си. Има много думи, звуци, картини, образи, тълпи, и ......ред! Понякога болката, страхът, гневът особено, се пререждат, искат да се наместят първи и навсяка цена някъде в това пространство. Но винаги става така, че отстъпват. Без думи, без конфликт. Потапяш се в този тих свят и чуващ само звука на мечтите си. Подредени или не, те идват и си отиват, но винаги отмиват страховете ни и обърканите ни чувства. Тишината е ред, в който винаги има място за теб. За да се чувстваш сигурен и обичан, за да можеш да бъдеш такъв и когато отново се смесиш с всички онези шумни животи, част от които си и ти самият. Обичам тишината, в края и началото на деня!
Цветка Георгиева  51-60 години
Тишината ли...? Тя има вълшебната сила да разтоварва от стреса и напрежението, да възстановява и презарежда, да сближава и отдалечава. Тишината е вътрешен монолог, молитва-разговор с Бога, но с онзи Бог, който носиш вътре в себе си.
Мария   31-40 години
Тишината е най-истинното общуване. В тишината се изказва и най-неизказуемото. Тишината е силна вибрация. Тишината е миниатюра. Тишината е път и движение, посока. Светлина. Тъмна нощ е тя. Пъстрота на мисълта. Тишината е в земни цветове. Косата й е от букви. Тялото й е небосклона. Тишината е ефирна, лека, нежна, хвърковата. Тишината е отговорност. Тишината е свобода. Тя е прямота.
Катя  41-50 години
"Говори само, ако това, което ще кажеш е много по-красиво от тишината." Арабска мъдрост
Катя  41-50 години
Тишината е благодат. Тя е това, за което толкова често бленувам. За мен тишина е дори и когато се чуват само птичките и полъха на вятъра или шума от листа. С най-близките приятели тишината е споделено изживяване. Когато си с близки хора, тишината не тежи.
Александър Бижев  18-30 години
Тишината е честност към самия мен, а на следващо място - и към другите. В тишината чувам това, което действително искам за моя живот и в нея виждам начините, чрез които мога да постигна исканото. В нея виждам кой кой е. Неминуемо тишаната означава мълчание. Говоренето пречи на хората да се разбират /доколкото си спомням това беше от театралната постановка "Пилето, което казва КУ"/ - в смисъл на това, че всеки, макар и говорейки на един и същ език, говори на свой собствен език. Да бъдеш разбран от някого не може да бъде цел на живеенето, тъй като това е утопия и това е ненужно хабене на енергия. Единственият, от когото може човек да бъде разбран, е от самият него и затова човек прави или не всяко нещо в живота си с оглед на резултатите, които ще възникнат за самия него. Какъв резултат ще възникне за самия човек - положителен или отрицателен, е в пряка обусловеност от това дали самият той е осъзнат или не. В мълчанието на тишината, човек би могъл да си даде равносметка кой модел на поведение повтаря и от кого е заимстван и дали пък, ако го промени, няма да промени и собствения си живот. Дали ще живее човек по начина, по който иска, или ще изживее нечии чужд живот, е изцяло негов избор. Точно, както в "Книгите" на Далчев, човекът "...зарад книгите..." е загубил собственото си живеене, по същия начин човекът, заимстващ и повтарящ някой чужд модел на поведение, е губещ времето на своя живот. А какво е по - ценно от времето на собствения живот - не говоря за календарно време, а за лично време?! Ако не бъде осъзнат човек, което се случва в момент, когато той разбере, че за това, което му се случва, няма нито един виновен, извън самия него, има реален шанс човекът да пропилее времето на живота си в стоенето на повтарянето на неосъзнатото, точно както в "Старите моми" на Далчев лирическите героини слушат скръбната песен на КОЛЕЛОТО на стария чекрък.
1 2
РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА: ОЧАКВАНИЯ И РЕАЛНОСТИ-22-28 ЯНУАРИ 2021 - х-л "Белмонт" - Пампорово
Толкова често очакванията и реалностите се разминават в живота ни! На това в повечето случаи се дължи нещастието ни. Откъде идват очакванията ни? Очакванията към другите, очакванията към себе си. Можем ли да се научим да не очакваме? Как се постига смирението, което често е равно на удовлетворение, лекота и радост от наличното? Как да приемем другия такъв, какъвто е? Очаквания за външен вид, за поведение, за реализация. А мечтите, как да не очакваме, без да спираме да мечтаем? Да, възможно е. Записване на: 0889202197

Пригответе се за пързаляне с найлони по детската ски писта, карнавал на сенките и посещение през нощта на обсерваторията на връх Рожен.Контакти

Мадлен Алгафари
ул. "Чумерна" №3
София 1000

Е-mail: Мадлен Алгафари
Мобилен: +359 889202197
ИЗБРАНИ КНИГИ В КОШНИЦАТА
TOTAL: 123 лв
Избери още книгиИзбери други книги Потвърди поръчкатаПотвърди поръчката