WORKSHOPS - УЪРКШОПИ
Уъркшопите (в групите ги наричаме "самостроителница") са едноседмични групови занимания. Провеждат се извън София, сред природата. Нощувките са в хотел. Заниманията траят по 8-9 часа на ден. Работи се в групи до 20 човека. Могат да участват желаещи над 16 годишна възраст, с изключение на психотични пациенти, за които се прави индивидуална преценка. По време на груповата работа акцентът е поставен на преживелищния опит, използват се разнообразни психотерапевтични техники от областта на аналитичната, поведенческата терапия, психодрамата, гещалт-терапията, източни философии, биоенергийни техники и др. Заниманията не са лекционни. Свободното време също е организирано: бал, карнавал, езда, посещение на манастири, излети сред природата. Само за седмица участниците преживяват катарзисни и интензивни емоции, благодарение на които научават много неща за себе си, за липсващите им модели на поведение, за това, което им дава предимство, за общуването, за партньорските отношения и създават здрави приятелства, защото откритото общуване сближава бързо и истински. Давам си сметка, че това описание звучи сухо и не може да бъде заменено от преживяването. Може би приложените във фото-галерията снимки, ще бъдат по-добър жокер-илюстрация.

WORKSHOP 31 до 15 февруари 2025 година
 • Зима НА ТЕМА: “И заживели щастливо” - преживелищен семинар за двойки
  „И ЗАЖИВЕЛИ ЩАСТЛИВО…“ - ритрийт само за двойки

  „И заживели щастливо…“ Така обикновено свършват приказките, но ние ви каним така да започнете своята.
  Този ритрийт, част от поредицата ритрийти „Индийски приказки 2025“, е създаден за двойки, които искат да изградят или развият стабилна, здравословна и любяща партньорска връзка.

  Водещи: Мадлен Алгафари – психотерапевт, Александра Алгафари – психотерапевт
  Подкрепящи водещи: Цвета Кънчева и Красен Стоянов – ащанга йога преподаватели

  КАКВО ВКЛЮЧВА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО:

  1. Работа за партньорската връзка чрез сесии с Мадлен и Александра Алгафари. В модулите ще работим за проблемите в комуникацията в двойката, доверието, свободата, сексуалността, родителството, разликите между зрялото и незрялото партниране, трансформацията и узряването на отношенията. Ще работим с душата и тялото със силен преживелищен опит, който позволява осъзнаването и промяната. Работата в група дава възможност за обмяна на опит и черпене на „жокери“ и от останалите участници, създава силно чувство за принадлежност, ражда нови приятелства. Няма да липсва и времето за веселие и почивка. В уъркшопа могат да вземат участие 11 двойки.

  2. Укрепване на тялото, духа и връзката със себе си и другите, чрез сутрешни ащанга йога практики. Ащанга йога е науката за качествените отношения, отношенията със света навън и света вътре в нас. Здравата връзка със себе си и другите, изкуството на живота. Ащанга виняса йога е практика за сила, фокус и спокоен ум. Състои се от поредица от асани (пози) преливащи една в друга, която е конструирана така, че да се погрижи за всяка мускулна група и всеки орган. А „музиката“ за тази практика – вашият дъх, който ще се научите да управлявате – спира излишния шум в главите ви, успокоява ума и ви центрира. Методът Майсор, по който ние преподаваме ни позволява да обърнем индивидуално внимание на всеки от групата и да му позволим да учи йога със своята собствена скорост и според личните си потребности. Този метод ни позволява да работим пълноценно както с абсолютно начинаещи, така и с напреднали. А най-хубавото е, че след ритрийта вече ще сте усвоили достатъчно, за да можете и сами и навсякъде да имате своята йога практика, без да сте зависими от учител.

  3. Романтично-терапевтична фотосесия сред пищната индийска природа (по желание). Фотограф Надя Джамбазова, посветила работата си на любовта във фотографията.

  4. Кратки пътешествия и посещаване на събития за откриване и свързване с магията на Индия

  МЯСТОТО
  Гоа, Индия, вила Сафира.

  Вилата, в която ще живеем, се намира на устието на река Чапура, точно преди да се влее в морето. Тя е луксозна, с комфортни просторни и светли стаи в източен стил, басейн, външен бар и място за хранене, както и обширен тревист двор, обграден от палми и завършващ на брега на реката. Там всяка сутрин може да се съзерцава изгрева. А залезите са приказни, ще имаме възможност да ги гледаме по време на разходка с лодка по спокойните води на реката, там където тя се слива с нетърпеливите да я посрещнат морски вълни. Морето е на разстояние 20 минути пеша или на 4 лв. с такси. „Сафира“ се намира в селището Морджим, в сърцето на най-известния индийски морски курорт – Гоа.

  Гоа е световно известен индийски морски курорт с километрични плажове, пищна и гостоприемна джунгла и предлага много преживявания, от ежедневния спектакъл на слънцето, което залязва в морето и е събитие за всеки турист и местни жители до любопитните маймуни, които никога не отказват банан. Дава възможност за екскурзии в джунглата до 90-метров водопад с прохладен и подходящ за къпане вир. Ще те заведем и там, а по пътя ще посетим и храма на Шива, както и плантация за подправки, където ни очаква и вкусен обяд.
  Ще следват партита в джунглата, екстатични танци, изобилие от базари – традиционни и дизайнерски – за бижута, текстил, кожа, сувенири, изключителни аюрведа масажи на ниски цени и не последно място – великолепна и евтина храна.
  По време на ритрийта сме организирали активности, за да се докоснете до всичко това. Ще имате и достатъчно свободно лично време, за да изследвате самостоятелно магията на Гоа.


  ЦЕНА:

  В зависимост от гледката Цена на човек за настаняване в двойна стая е:

  Pool and garden side 3036 евро
  Road side 2890 евро

  Къщата разполага с 5 стай с гледка към градината и 3 стаи с гледка към басейна, останалите стаи гледат към улицата.

  Цената включва:

  1. Нощувки със закуски във вила Сафира, Морджим, 
  2. Самолетни билети и трансфер от/до летището 
  3. Всички нощувки + закуски с традиционна индийска храна в луксозната ни вила
  4. Всички йога практики 
  5. Преживелищния психотерапевтичен уъркшоп - 600 евро на човек. (Таксата е включена в цената упомената по-горе) Само тази сума се превежда към Мадлен Алгафари в края на годината. Останалите суми - на траншове директно към туристическата агенция.
  6. Застраховка
  7. Трансфери
  8. Екскурзия „Златния триъгълник“: 

  2 нощувка в Делхи, Radisson Dwarika със закуска и вечеря;
  В Делхи ще направим Сити тур и ще се посетят храма на Лотуса, Парламента, India Gate, един от най-старите пазари в Делхи и редица други забележителности.
  Разходка с електрическа рикша в Chandni-Chwok, Delhi;
  1 нощувка в Агра, Grand Mercure/ Clarks Shiraz със закуска и вечеря;
  В Агра ще се посети Тадж Махал, крепостта Агра и две внушителни джамии, както и древния град Фатепур Сикри.
  1 нощувки в Джайпур, Hotel Ramada със закуска и вечеря;
  Разходка със слон или джип в Amber Fort, Jaipur
  Разходка с рикша в Джайпур;
  Посещение на Indian Cinema hall в Джайпур.
  Всички трансфери;
  Англоговорящ гид по време на екскурзиите в Делхи, Агра и Джайпур;


  Цената НЕ ВКЛЮЧВА:

  Романтична фотосесия с Надя Джамбазова – цена 200 евро.
  Екскурзия до водопад в джунглата, посещение на плантация за подправки и храма на Шива – 22 евро
  Виза за Индия - приблизително 200 лева
  Посещения на събития, концерти и екстатични танци.

  За записвания и въпроси, свържете се с: cveta.kuncheva@gmail.com

  За водещите:

  МАДЛЕН и АЛЕКСАНДРА АЛГАФАРИ са психотелесни терапевти с дългогодишен опит, членове на Европейската асоциация по психотелесна терапия, преподаватели в Български институт по Неорайхианска аналитична психотерапия: www.binap.eu Мадлен е автор на 13 книги и множество подкасти.: https://madlenalgafari.com/. Александра е създател на първото у нас дигитално пространство за личностно развитие и подкрепа: https://jayatribe.co/.

  ЦВЕТА КЪНЧЕВА и КРАСЕН СТОЯНОВ създават и преподават в Ashtanga Yoga Shala, първото място в България, където Ащанга йога се преподава по традиционния, автентичен метод, наречен Майсор. Това е метод, в който йога се преподава по традиционния начин – индивидуално на всеки, като всеки получава лично внимание и подкрепа от йога преподавателя по време на целия процес. Това позволява на учителите постоянно да адаптират практиката в съответсвие с променящите се нужди и възможности на отделните ученици.
  Вътрешна потребност и детска любознателност срещат Цвета с йога, когато е още 10-годишна, а впоследствие се разгръща като отдаден йога последовател и преподавател. Красен се влюбва в Ащанга още след първата среща с нея. През годините на интензивно обучение в Индия, Тайланд, Бали и Европа имат късмета да се докоснат до редица утвърдени световни учители като: Грегор Майел, Тай Ландрум, Ларуга Глейзър, Дейвид Робсън, Манджу Джойс, Петри Райзинен, Грета Суарез, Шармила Десай, Кристофър Кон, Майкъл Шаборт. Учили са йога анатомия от Стю Гърлинг.

  Ще се радваме да бъдем в подкрепа на вашата щастлива партньорска приказка!

  Записвания на: cveta.kuncheva@gmail.com

  Полетна информация:
   31.01-15.02 – София- Гоа и Делхи-София

  QR 228 31JAN 5 SOFDOH 1240 1815
  QR 522 31JAN 5 DOHGOX 2030 0235+1

  10.02 GOI - DEL - 14:05-16:35 Air India


  QR 579 15FEB 6 DELDOH 0340 0540
  QR 227 15FEB 6 DOHSOF 0730 1140

  *Промяна на дата се разрешава само по полетите на връщане.

 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в Гоа- Индия и е последван от екскурзия “Златния индийски триъгълник
  ЦЕНА: От 2890 до 3036 евро
WORKSHOP 19 до 30 юни 2024 година
 • Лято НА ТЕМА: УЪРКШОП В ДОМИНИКАНА
  Поредният уъркшоп, който ще се проведе в екзотична атмосфера, ще се състои от 19 до 30 юни в Доминиканската република. Темата е: Театротерапия. В Доминикана живее и работи моят някогашен (от годините, в които учех в Швейцария) преподавател по театротерапия и приятел Айзък Джордж. Той ще води един от модулите в уъркшопа.

  През ролята много по-лесно се преодоляват защитите и можем да работим с вътрешните си прегради и блокажи, спирачките на определени поведенчески модели и харатеровите лимити.
  Ще работим с театротерапевтични, констелационни техники и приоми от арт терапията. От участниците не се изисква никаква предварителна подготовка или умения. Театротерапията е много емоционален терапевтичен подход, в който преобладават положителните преживявания.

  Уъркшопът ще съчетава терапевтична работа в група, психотелесни практики и почивка в във втората половина на деня, когато ще се отваря пространство и време за "смилане" на преживяното и туризъм сред палми, бял пясък, океански вълни и изключителната кухня на ресторанта, чийто собственик е Айзък "Plaza Delfin".  Температурата по това време там е 28-30 градуса.

  Към момента приблизителните цени изглеждат така:

  2650 евро за настаняване в двойна стая във вила. Тази цена включва самолетния билет, спане, обяд и вечеря, трансфер, уъркшоп. Закуска не е включена за желаещите да бъдат настанени във вила, но във вилата има кухня, а гастрономчето е на 50 метра. Към тази цена ще бъде добавен и разходът за електроенергия в края на престоя. При напускането се засичат електромерите на вилите и колко ток е изхарчен за климатиците.

  Вилите са две за по 8 човека. Във вилите няма единични стаи!

  2850 евро за настаняване в двойна стая в хотел. Тази цена включва самолетен билет, спане, закуска, обяд и вечеря, трансфер, уъркшоп. В хотела има и включена закуска.

  3100 евро за настаняване в самостоятелна стая в хотел. Тази цена включва самолетен билет, спане, закуска, обяд и вечеря, трансфер, уъркшоп. В хотела има и включена закуска.

  Обядът и вечерята за всички ще бъде в ресторанта на Айзък.
  Възможно е да се добави сума за групова застраховка и летищни такси.

  Това са линкове за разглеждане на вилите за по осем човека. Отдолу е и линкът за хотела. Всичко се намира в радиус от 100 метра – и вилите, и хотелът са до ресторанта на Айзък. И всичко е на 100 метра от плажа.

   

  https://www.airbnb.fr/rooms/6400323?preview_for_ml=true&source_impression_id=p3_1695221363_PZTYSVPpx2sTm93Z&fbclid=IwAR0FyoriaRxiHRKXg5Pu830qxcpVBeOrA8F0jaCGVrjc9CJiYp1rNb2nLes

  https://www.hotelcocoplaza.com/

  Всички цени са приблизителни, защото още не е излязло лятното разписание за полетите. Възможни са и промени в датите -плюс-минус един ден - според лятното разписание на полетите.

  Предвидете си по един ден преди и след датите 20-30 юни, защото ако полетите са по-удобни, можем да мърдаме датите.

  Максималната бройка на групата ще бъде 30 човека. До момента има 16 записани. 

  Уъркшопът ще трае пет дни. Ще водят Айзък Джордж – преподавателят по театротерапия от школата в Швейцария и Мадлен Алгафари. Пет дни ще са предназначени за туризъм и атракции - езда с коне, придружени от местни жители до водопади в планината, разходка с катамаран и причудливи скални пещери с древни рисунки на пещерни обитатели и др.

  Проверете валидността на международните си паспорти!

  Записване на: 0889202197. - Срок за записването: 20 януари 2024
  На 1 февруари трябва да се плати  депозит - 50% от самолетния билет- около 1500 лв. Полетите се уреждат през агенция.


 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в Лас Теренас - Доминиканска Република.
  ЦЕНА: Цените са описани в текста. Възможни са малки промени, които не зависят от нас, а от самолетните компании.
WORKSHOP 09 до 24 февруари 2024 година
 • ЗИМА НА ТЕМА: КАК БЪДЕЩЕТО СЕ РАЖДА ВМИНАЛОТО
  Животът ни днес е следствие на всичко, през което сме минали от момента на зачеването ни до днес, че и още отпреди. Как е предопределен от миналото? И как да пренаписваме сценариите днес, ако пожелаем?
  Отдавна бе планирано това приключение - уъркшоп -пътуване в миналото отвътре и в бъдещето -отвън. За повечето от нас веднъж в живота е възможно пътуване до Нова Зелания. То ще включва уъркшоп на тема "Как бъдещето се ражда в миналото". Ще работим чрез психотелесни преживявания върху корените си и как те предопределят сегашното и бъдното, ще работим и с регресивна терапия. Христина Броли, която е регресивен терапевт живее и работи в Нова Зеландия от години. След петдневния уършоп ще се насладим на едноседмична екскурзия на двата новозеландски острова, по време на която ще видим уникалните природни забележителности и ще преживеем много екзотични приключения, които са възможни само там - в Нова Зеландия.
  Когато разширяваме с далечно пътуване радуса отвън, имаме още по-голям шанс да разширим и радиуса на пътуването навътре в нас.
  Цената за двойно настаняване е 6000 евро на човек. Тя включва всичко (самолетни билети, местен транспорт, ритрийт център, хотелско настаняване, три пъти хранене на ден, гид, уъркшоп, атракции, както и нужните ждобни за храна в дните, в които е предвидена само закуска в хотела). За самостоятелно настаняване цената е 6600 евро.
  Водещи: Мадлен Алгафари, Александра Алгафари, Мариета Петрова, Христина Броли.
  Половината група вече е запълнена от предишни уачстници в уъркшопи, затова побързайте да реагирате, за да можем да капарираме ртрийт центъра и купим самолетните билети.
  Записване чрез имейл на: madlenalgafari@abv.bg или чрез обаждане или смс на: 0889202197
  ПРОГРАМА:
  9-24 February 2024 Заминаване: 9 февруари 2024

  – полет София- Доха – 12,50-18,30

  -       - Полет Доха – Окланд – 20,30 – 01,15 +2 с междинно кацане в Аделаида (Австралия)

  Престой в Нова Зеландия:

  Ден 1, 11 февруари 2024 – Добре дошли в Окланд, Нова Зеландия

  Частен трансфер от летище Окланд до Воган Ритрийт център, Лонг Бей

  Ще бъдем посрещнати от Христина Броли и частен шофьор на автобус. Христина е българка и е регресивен хипнотерапевт. Тя живее и работи в Нова Зеландия от много години. Ще имаме възможност да преживеем и сесия по групова регресия с нея по време на уъркшопа.

  Настаняване във Воган Ритрийт център, Long Bay

  1043 Beach Road, Long Bay, Auckland City 0630

  Воган парк е англикански ритрийт и конферентен център. Намира се в подножието на хълмовете, преливащи в Лонг Бей бийч в северната част на Окланд, Тамаки Макаурау. Ритрийт центърът е изключително гостоприемен оазис. Вечеря 6:30pm – Auckland Harbour Круиз с вечеря Ще се потопим в пристанищната атмосфера на Окланд с тристепенно меню по време на вечерята на палубата, докато наблюдаваме залеза.

  Ден 2, 12 февруари 2024 – Workshop – първи ден

  Телесна практика: 8-9 ч. Закуска: 9-10 ч. Модул 1: 10-13 ч. Обяд: 13-14 ч. Плаж: 14-16 ч. Модул 2: 16-18 ч. Вечеря: 18,30 ч.

  Ден 3, 13 февруари 2024 – Workshop – втори ден

  Телесна практика: 8-9 ч. Закуска: 9-10 ч. Модул 1: 10-13 ч. Обяд: 13-14 ч. Плаж: 14-16 ч.
  Модул 2: 16-18 ч. Вечеря: 18,30 ч.

  Ден 4, 14 февруари 2024 – Workshop – трети ден

  Телесна практика: 8-9 ч. Закуска: 9-10 ч. Модул 1: 10-13 ч. Обяд: 13-14 ч. Плаж: 14-16 ч. Модул 2: 16-18 ч. Вечеря: 18,30 ч. Парти за Св. Валентин

  Ден 5, 15  февруари 2024 – Workshop – четвърти ден

  Телесна практика: 8-9 ч. Закуска: 9-10 ч. Модул 1: 10-13 ч. Обяд: 13-14 ч. Следобедно занимание: Зоопарк и аквариум Окланд 14-19 ч. Вечеря 19 ч. Модул 2: 20 -21 ч. (по желание)

  Ден 6, 16 февруари 2024 – Workshop – пети ден

  Телесна практика: 8-9 ч. Закуска: 9-10 ч. Модул 1: 10-13 ч. Обяд: 13-14 ч. Следобедно занимание: Piha Beach и разходка в тропическата гора със специализиран гид, който ще ни разкаже за историята на местното население Маори 14-19 ч. Вечеря 19:30 ч. Botticelli Restaurant & Wine Bar, Takapuna, собственост на Диляна Георгиева, шампион по художествена гимнастика.

  Ден 7, 17 февруари 2024

  Закуска 7,30-8,30 ч. Екскурзия от Окланд до Роторуа през пещерите Уайтомо Ще видим най-дългата река в Нова Зеландия. В пещерите ще срещнем уникалните за местността светещи червеи. В Роторуа ще разгледаме езерото, красивите градини, сините бани, минерални извори и полинезийско спа.

  Te Pā Tū вечерно културно преживяване в маорското селище Тамаки – вечеря с местни специалитети, традиционна музика около огън – 4 часа

  Настаняване: Sudima Lake Rotorua Намира се на брега на езерото Роторуа и е в близост до световно известния Полинезийски спа комплекс.

  Ден 8, 18 февруари 2024

  Закуска 7:30-8:30 ч.

  Разглеждане на Роторуа, която се намира на върха на един от най-активнтие вулканични региони в света. Горещата вода извира отвсякъде, ще видим много гейзери в местните минарални резервати Уакауерауера и Уай – О – Тапу. А местните маори от най-древното селище Охинемуту направо готвят в извиращата от гейзерите вода. В Роторуа има много адреналинови атракции и селскостопанско изложение и много уникални спа-центрове.

  Селището на хобитите – филмов декор.

  След Роторуа ще разгледаме с помощта на оторизиран гид селището на хобитите, изградено специално за заснемане на филмите от поредицата „Властелинът на пръстените“.

  Трансфер от хотела до летището в Роторуа Вътрешен полет с Air New Zealand flight от Роторуа дo Крайстчърч

  Трансфер от Christchurch Airport до хотела

  Градинският град на Нова Зеландия с историческите си трамваи, известните си ботанически градини и уникалната картонена Временна катедрала, (която наистина е направена от картон!).

  Heartland Hotel Cotswold Heartland Hotel Cotswold е само на няколко минути от търговска зона в Merivale и Hagley Park. Това е най-английският град извън Англия.

  Ден 9, 19 февруари 2024

  Закуска: 7:30-8:30 ч Крайстчърч то Аораки / планината Кук Ще видим красивото езеро Текапо и едно от най-сините езера в света – Пукаки, зад което се извисява планината Кук – най-високият връх в Нова Зеландия, 3724 метра.

  Глетчерите на планината Кук Единствената екскурзия по рода си в Нова Зеландия и една от 3 такива в цял свят. Ще се разходим с лодка до 500-годишния ледник Тасман, най-големия в Нова Зеландия, в подножието на планината.

  Glacier Explorers Edmund Hillary Alpine Centre Explorer Pass - suggested activity NZD$20pp

  Музей, посветен на сър Едмънд Хилари, хуманитарист, посланик и един от най-великите изследователи в света. Музеят разказва за района на планината Аораки / Кук, както и поддържа 126-местен планетариум.

  Настаняване: Hermitage Hotel Room Mount Cook View Този хотел е световно известна дестинация, работещ от 1884 година.

  Ден 10, 20 февруари 2024

  Закуска:  7:30-8:30 ч. Аораки / планината Кук до Куийнстън Градът в най-крайната точка на долния новозеландски остров е известен с многото си атракции, наричан е приключенската столица и е считан за диаманта в короната на Нова Зеландия.

  Queenstown 

  Настаняване: Heartland Hotel Queenstown Изключителни гледки към езерото Уакатипо и планините и същевременно в близост до центъра на града.

  Ден 11, 21 февруари 2024

  Закуска: 7:30-8:30 ч Свободен ден в Queenstown

  Appellation Винен тур Екскурзия до Гибстън – виненият регион, известен като „долината на лозите“, световно извествен производител на пино ноар. Три винени дегустации, една от които в най-голямата винена пещера в Нова Зеландия.

  TSS Earnslaw круиз с параход до връх Уолтър с включена барбекю вечеря и обиколка на ферма

  Типично новозеландско барбекю за вечеря и демонстрация с кучета, които прибират стадата от паша.

  Ден 12, 22 февруари 2024

  Закуска: 7:30-8:30 ч. Milford Sound круиз и екскурзия с автобус със стъклен покрив от Queenstown 1 час и 40 минути разходка с круиз по цялата дължина на фьордите. Ще видим водопади, тропически гори, планини и диви животни.

  Включен обяд.

  Ден 13, 23 февруари 2024

  Закуска: 7:30-8:30 ч. Частен трансфер до летището в Queenstown (LSQ) Полет от Куинстаун до Окланд – 11,00-12,50 Полет от Окланд до Доха – 18,25 – 04,30 +1 междинно кацане в Аделаида (Австралия) Полет от Доха до София – 24.02.24 – 07,45 – 11,50

 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в Нова Зеландия. Първата половина от престоя е за уъркшопа, а втората е туристическа обиколка на двата Новозеландски острова.
  ЦЕНА: 6000 евро за двойно настаняване и 6600 за самостоятелно. Цената включва абсолютно всичко - спанета, три яденета на ден, гид, атракции, местен транспорт, самолетни билети, уъркшоп
WORKSHOP 27 до 01 февруари 2023 година
 • ЗИМА НА ТЕМА: ДОВЕРИЕ И НЕДОВЕРИЕ В ОТНОШЕНИЯТА -2
  Доколко умеем да се доверяваме на себе си и на другите? Как умението да изпитваме доверие е свързано с ранното ни детство? Как да се научим да отваряме сърцето си? Как да намалим страха от отхвърляне, изоставяне, унижение, предателство, несправедливост. Доверието в партньорските отношения - разковниче за стабилността и продължителността им. Как да преценяваме реалността - Аз, Ти, обстоятелствата, така че да направим верния избор да се доверим или не? Лъжем ли и защо? Ролята и последиците от тайните в живота. Доверието като синоним на любов, а недоверието - на самота и депресия.

  Подгответе се за пързаляне с найлони по детската ски-писта, за една нощ под звездите в националната обсерватория в Рожен, за топъл басейн и сауна след снежната пързалка, за карнавал и томбола с подаръци. Но най-вече за отваряне на сърцето с доверие към света и ближния.
  Водещи: Мадлен Алгафари, Мариета Петрова и Александра Алгафари

  Този уъркшоп е идентичен на обявения от 22 до 27 януар Поради големия интерес ще бъде повторен и от 27.01 до 1.02.

  Записване на: 0889202197.

  До 15 декември трябва да се капарират 400 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Семинарът ще се проведе в х-л "Мургавец" в Пампорово
  ЦЕНА: за двойна стая - от 1310 до 1365, за единична стая - от 1490 до 1575. Цената включва пълен пансион - спане и три хранения на ден, както и самият терапевтичен уъркшоп
WORKSHOP 22 до 27 януари 2023 година
 • ЗИМА НА ТЕМА: ДОВЕРИЕ И НЕДОВЕРИЕ В ОТНОШЕНИЯТА
  Доколко умеем да се доверяваме на себе си и на другите? Как умението да изпитваме доверие е свързано с ранното ни детство? Как да се научим да отваряме сърцето си? Как да намалим страха от отхвърляне, изоставяне, унижение, предателство, несправедливост. Доверието в партньорските отношения - разковниче за стабилността и продължителността им. Как да преценяваме реалността - Аз, Ти, обстоятелствата, така че да направим верния избор да се доверим или не? Лъжем ли и защо? Ролята и последиците от тайните в живота. Доверието като синоним на любов, а недоверието - на самота и депресия.

  Подгответе се за пързаляне с найлони по детската ски-писта, за една нощ под звездите в националната обсерватория в Рожен, за топъл басейн и сауна след снежната пързалка, за карнавал и томбола с подаръци. Но най-вече за отваряне на сърцето с доверие към света и ближния.
  Записване на: 0889202197.
  Водещи: Мадлен Алгафари, Александра Алгафари, Мариета Петрова

  До 15 декември трябва да се капарират 400 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Семинарът ще се проведе в х-л "Мургавец" в Пампорово
  ЦЕНА: за двойна стая - от 1310 до 1365, за единична стая - от 1490 до 1575. Цената включва пълен пансион - спане и три хранения на ден, както и самия терапевтичен уъркшоп
WORKSHOP 18 до 24 септември 2022 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: ДА ОЧИСТИМ ТЯЛОТО И ДУШАТА
  Този преживелищен семинар ще има за цел на намали стреса, да детоксикира телата и душите. Ще медитираме, ще визуализираме, ще се самолекуваме. Психотелесните практики позволяват пълноценното очистване на организма.
  Темите на модулите ще бъдат:
  1.Здравословно хранене - как да избираме чиста и качествена храна (основни хранителни групи, супер храни, основни вредители в начина на хранене). Хранителни режими в зависимост от групи заболявания.
  2. Здрав дух в здрав микробиом.
  3. Детокс на домакинството.
  4. Навици за сън и почивка, хигиена на съня. Техники за отпускане. Анализ на сънища.
  5. Репродуктивно здраве и оптимизиране на фертилитета (ако има конкретен интерес) - физични и психични фактори.
  6. Емоционалните отрови: гневът, страхът, вината, срамът, самотата. Как се освобождаваме от тях.
  7. Оздравителните за душата модели на поведение - себеотстояване и приемане.
  8. Медитации за свързване с тялото и самолекуване.
  9. Мястото на панацеята любов в живота ни.
  10. Токсичните взаимоотношения и как да се справяме с тях.

  Водещи ще бъдат психотелесните терапевти Мадлен Алгафари, Александра Алгафари, Мариета Петрова  и Станислава Льокок - натуропат.
  Всяка сутрин ще правим йога. Водещи ще бъдат Цвета Кънчева и Красен Стоянов.

  Вашият дом далеч от дома ще бъдат уютните вили, сгушени сред вечнозелените маслинови гори на залива. Монасите са медитирали тук повече от 300 години, енергията трепти във въздуха.
  Включени са три хранения на ден. Настаняването е в двойна стая в прекрасните и просторни мобилни къщи ADRIA DELUXE. Къщите са разположени амфитеатрално от двете страни на залива. Състоят се от две спални, като всяка спалня разполага със собствен санитарен възел, между двете спални има хол с кухненски бокс, отвън всяко помещение разполага със собствена веранда, на която има удобна маса и столове. Едната спалня е с голямо двойно легло, а другата с две единични. Двете спални разполагат с функционални гардероби, снабдени са с комплект кърпи за след душ и за плаж. 
  Къмпинг Порто Елеа - Заливът на маслината едно от най-романтичните места.Тук планините се сливат с морето, а девствените гори обхващат целия пейзаж. Синевата на морето и зеленината на гората се събират в магия от цветове и нюанси. Всичко това в сянката на планината Атон и скрития в горите й Зографски манастир. (Porto Elea Camping and Bungalous>).
  https://www.google.com/search?sxsrf=ALiCzsYz1y8q7G69IRzmyVl0JzOsCFu2rA:1652791516989&q=portoelea&si=AC1wQDCb48pJOhjniU-CPpWXcWQCAuOVlcIjSvs_FGbLklR5dioPlp-tBu73G4Fid5S0Nv-gsiR1a_LIcloZoKPjvsCqIcbtL-yk0MS6Rz8b13iBxIkeu3J50uAwtSUJzoRvRHxvDLyD1T7wDR2CIVlgLXAjpRT_mw%3D%3D&sa=X&ved=2ahUKEwjr14eayOb3AhWpSPEDHZ3nAO4Q6RN6BAgzEAE&biw=1350&bih=640


  Опаковайте банските и йога екипите си и се присъединете към нас за ритрийт като никой друг.
  Подарете си една невероятна седмица на йога, медитации, психотелесни практики с дълбинни преживявания, слънце, пясък и трансформация!
  Оставете тревогите зад гърба си, отпуснете се и позволете на магията да се случи вътре в тази седмица на почивка, освобождаване и обновяване.
  Записване на: 0889202197.
  Плащането трябва да се направи един месец преди уъркшопа - до 20 август.

  На място ще има възможност да се доплати още една нощувка, ако желаете да останете  един ден на плаж и да си тръгнете на 25.09 
  Можете да пътувате сами, но може и да се разпределят участниците по коли, които ще тръгват от офиса на ул. Чумерна 3 на 18 септември в 9 ч.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Комплекс "Порто Елеа" - Халкидики - Гърция
  ЦЕНА: 900 евро за двойно настаняване и и 1050 евро за самостоятелно
WORKSHOP 20 до 25 юни 2022 година
 • ЛЯТО НА ТЕМА: И ЗАЖИВЕЛИ ЩАСТЛИВО...
  Този преживелищен семинар е посветен на партньорските взаимоотношения. Какво следва след последното изречение на приказките "И заживели щастливо..."? Кои са щастливите партньорства? Как се изграждат? Какво липсва в отношенията, за да не са пълноценни и хармонични? Влюбване и любов. Ще говорим за заблудите и грешките в партньорството, за рецептите за удовлетворителните връзки. Какво означава зряло и мъдро общуване с партньора. Как се решават конфликтите. Сечението в отношенията. Какъв партньор съм на себе си и как от това зависи влизането ми във връзка. Мъжкото и женското в нас. Мястото на децата. Бъдещето на партньорските взаимоотношения.

  Пригответе се за карнавал, излет в гората, басейн, томбола с подаръци и броене на падащи звезди.

  Записване на: 0889202197
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ловна резиденция "Скалско"
  ЦЕНА: Цена за двойно настаняване - 1300 лв и за единично - 1420 лв. (цевана е за пълен пансион плюс уъркшоп)
WORKSHOP 23 до 28 януари 2022 година
 • Зима НА ТЕМА: СВЕЩЕНАТА ОБИКНОВЕНОСТ, СВЕЩЕНАТА НЕОБИКНОВЕНОСТ
  Искаме да сме уникални, различни, впечатляващи и не умеем да приемем като нормална свещената си обикновеност? Или искаме да се крием и не смеем да блеснем с необикновеността си? Кое ни прави обикновени? Кое -необикновени? Нуждата от еднаквост и от отграничаване. Страхът от еднаквостта или от отграничаването.  Страхът от изява и страхът от невидимостта. Как всичко това е свързано със здравето ни? А с щастието ни? Кой съм аз в многообразието и еднаквостта? Как да разширим уменията си и Аз-образа си?

  В програмата както винаги ще има карнавал на сенките, пързаляне с найлони по пистата, нощно посещение в обсерваторията на връх Рожен, релакс в спа центъра на хотела, томбола и още изненади.
  Записване на: 0889202197
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-л “Белмонт”- Пампорово
  ЦЕНА: Цена на пълен пансион плюс уъркшоп 1186 при двойно настаняване и 1246 при единично.
WORKSHOP 11 до 17 септември 2021 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: КОРЕНИТЕ НИ
  През тази седмица ще работим върху произхода и корените си. Какво сме наследили от предците си? Незатворените врати към миналото ни. Тайни, травми, оплитания в отношенията. Емоциите, свързани с предците ни: срам, вина, страх, гняв, гордост, любов, благодарност, почит...
  Изясняването на произхода и задочният диалог с предците ни освобождава огромно количество енергия и има терапевтичен ефект в настоящето, може да прекъсне нездрави вериги и последици, предавани от поколение на поколение и да промени телесното и психичното здраве на участниците. 
  Ще работим с инструменти от психотелесната терапия, арт терапията, семейните констелации.
  Подгответе родословно дърво и проведете разговори с родители и близки за максимално възможно запълване на липсващите парчета от информация за произхода ви.
  Пригответе се отново за карнавал и танци, за плаж и релакс в най-приказния хотел на нашето Черноморие - х-л "Св. Анастасия".
  Записване на 0889202197.
  Водещи: Мадлен Алгафари и Александра Алгафари
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-Л "Св. Анастасия" на 20 км от Бургас
  ЦЕНА: 1140 лв- пълен пансион (цената включва 6 нощувки, по три храненета на ден, уъркошоп)
WORKSHOP 07 до 08 август 2021 година
 • ЛЯТО НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ ИЛИ КАК ДА СЕ ИЗЯВЯВАМ ПРЕД ДРУГИТЕ
  Театротерапията е по-лесен и безболезнен начин за разширяване на гъвкавостта ни в поведението. Освен това е много забавен начин. Този подход повишава самооценката и оправността - важно качество за живота, защото отпушва начини на реагиране, които са били трудни досега. Този път в уъркшопа по театротерапия към обичайната работа за експресия на емоциите и влизане в роля ще добавим и импровизация под формата на тематични етюди: обяснение в любов, прекратяване на отношения, отстояване на позиция, искане на прошка и др. Ще търсим всички възмжни начини за отреагиране и отиграване на този тип ситуации. Ще продължим работата си за умение за презентиране и говорене пред аудитория и в бизнес среда. Сценичната треска и как да се справяме с нея. Дихателни техники и работа с десетте стълба на ораторското майстворство: тон, дикция, артикулация, модуация, интонация, пауза, логическо ударение, ритъм, харизма. Как се отприщват артистичните умения и връзката със самооценката ни. Как да бъдем по-експресивни.
  Ще си тръгнете по-отпуснати, самоуверени и развеселени!
  Ще работим от 10 до 18 ч. в събота и от 10 до 16 ч. в неделя.
  Записване на 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ще се проведе в офиса на Института по Неорайхианска аналитична психотерапия - ул. Пирин 73, ет. 4
  ЦЕНА: 250 ЛВ.
WORKSHOP 07 до 12 юни 2021 година
 • ЛЯТО НА ТЕМА: МЪЖКОТО И ЖЕНСКОТО
  Какво означава да сме жени, и какво означава да сме мъже? А какво означава мъжко и женско енергийно начало? Ще работим за женственост и мъжественост, за потиснатите модели на мислене или поведение. Моделът за мъжко и женско, наследен от предците ни. Мъжкото и женското днес - какво се променя? Как потиснатата женственост или мъжественост се превръщат в болестни симптоми и какви терапевтични практики ги лекуват? Ще преживеем ритуал по инициация на женствеността и мъжеството. Основна тема ще бъде и здравата сексуалност и пречките пред нея, както и какво е репродуктивно здраве от психологична гледна точка.

  В базата има спа център. Носете си бански. Носете и обувки за планина - част от заниманията ще се провеждат върху скалите пред зашеметяваща гледка. Пригответе се и за обичайния карнавал на сенките и танцова вечер.
  Записване на 0889202197. Местата са ограничени, защото ловната резиденцият разполага с ограничен брой стаи, но пък няма да има външни посетители.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ловна резиденция "Скалско"
  ЦЕНА: 900 лв за пълен пансион при двойно настаняване и 975 лв за пълен пансион при единично настаняване
WORKSHOP 27 до 28 март 2021 година
 • ПРОЛЕТ НА ТЕМА: УРОЦИТЕ НА ЖИВОТА
  През тези два дни ще работим по темите: умея ли да разпознавам уроците, които ми преподава Животът и как ги уча. Какво досега съм научил през живота си от опита си - от детството до днес. Съпротивите и техния произход. Защо повтарям грешките си и не мога да усвоя поуките? Какъв е смисълът на грешките и защо често те са най-правилното нещо в живота? Какво означава отличник или двойкар в живота?

  Преживелищният семинар ще се проведе в рамките на два дни: 
  Събота - 27 март от 10 до 16 ч и
  Неделя - 28 март от 10 до 16 ч.

  Водещ: Мадлен Алгафари

  Записване на 0889202197 (в работно време). Цената е 200 лв. Заплащането е на място.
  Необходимо е удобно облекло.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ще се проведе в офиса ми на ул. Чумерна 3
  ЦЕНА: 200 лв
WORKSHOP 22 до 28 януари 2021 година
 • Зима НА ТЕМА: ОЧАКВАНИЯТА И РЕАЛНОСТИТЕ
  Толкова често очакванията и реалностите се разминават в живота ни! На това в повечето случаи се дължи нещастието ни. Откъде идват очакванията ни? Очакванията към другите, очакванията към себе си. Можем ли да се научим да не очакваме? Как се постига смирението, което често е равно на удовлетворение, лекота и радост от наличното? Как да приемем другия такъв, какъвто е? Очаквания за външен вид, за поведение, за реализация. А мечтите, как да не очакваме, без да спираме да мечтаем? Да, възможно е. Записване на: 0889202197

  Пригответе се за пързаляне с найлони по детската ски писта, карнавал на сенките и посещение през нощта на обсерваторията на връх Рожен.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-л “Белмонт”- Пампорово
  ЦЕНА: 1000 лв- пълен пансион в двойна стая, 1060 лв- пълен пансион в самостоятелна стая
WORKSHOP 24 до 30 септември 2020 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: КАК ДА СЕ САМОЛЕКУВАМ
  Основната диагноза на днешния човек е неосъзнатост. Не си даваме сметка как сами се разболяваме. Толкова много не знаем, че не знаем. Системата има интерес да сме ограничени, защото така може да ни влияе по-лесно.
  Ще работим с индивидуалните симптоми на всеки и какви са психичните причини за тях. Какво в мисленето, поведението ни е нездраво, но не знаем, че е такова. Много често приемаме за нормално нещо, което всъщност е невротичен симптом.
  Уъркшопът ще даде на участниците повече осъзнатост, която директно води до повече лично здраве и това на близките им.

  Мястото на провеждане е изключиелно красиво и романтично. Хотелът е затворен за външни туристи и е на разположение само на участниците в уъркшопа.
  Пригответе се за карнавал и много медитативни преживявания.

  Записване на: 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: уъркшопът ще се проведе в х-л "Анастасия" на брега на Черно море.
  ЦЕНА: 1000 лв- пълен пансион в двойна стая, 1060 лв- пълен пансион в самостоятелна стая
WORKSHOP 01 до 10 май 2020 година
 • пролет НА ТЕМА: ДИВОТО ЗОВЕ
  В рамките на тези десет дни ще си припомним вътрешното дете, първичните ни потребности, естествеността, умението ни да сме автентични. Ще прескачаме задръжки, скрупули и предразсъдъци. Ще се върнем към здравото ядро на дивата ни природа - тази, която не познава невротичните симптоми, стреса, "емоционалната чума" , храктеровата броня, властовата невроза и всички болести на цивилизацията. Ще си припомним какво "дивакът" в нас е забравил и поради това "цивилизованият" боледува. Ще ядем с ръце, ще ходим боси, ще крещим с пълно гърло. Мястото е много подходящо - ритрийт център в Тенерифе сред дивата природа, под палмите, на брега на Атлантическия океан. Ще се качим и до кратера на вулкана Тейде, ще посетим огромната зоологическа градина и ще строим кули от вултанични камъни в дзен градината на брега на океана. Ще очистим телата и душите с морска храна и силни емоции.
  Водещи: Мадлен Алгафари и Александра Алгафари
  Записване до края на месец януари на 0889202197
  Приблизителна цена на цялото приключение –( самолетен билет, нощувки, три хранения, уъркшоп) - 1500 евро.
  Ще имаме възможност и за посещения на уникално фламенко шоу при престоя ни в Мадрид, където се очаква да имаме една нощувка.
  Организацията е в ход. Възможни са някои промени в горното описание.
 • ИНФОРМАЦИЯ: остров Тенерифе
  ЦЕНА: Приблизителна обща цена (нощувки, три хранения, самолетен билет, уъркшоп): 1500 евро. (зависи от цената на груповия самолетен билет, която може да бъде фиксирана само при установяване на окончателния брой на участниците)
WORKSHOP 18 до 24 януари 2020 година
 • Зима НА ТЕМА: СМИСЪЛЪТ
  РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА "СМИСЪЛЪТ" - 18-24 ЯНУАРИ 2020. 
  Кой е смисълът на живота ми? А на Живота изобщо? Как да развиваме духовната си интелигентност? Какво е криза на смисъла и защо е признак и прелюдия на помъдряването? Смисилът на различните възрасти. На мъжете и жените. На запада и изтока.
  Проклетата и свещена САМОТА. Човекосъщностната нужда от ЗАЕДНОСТ. Кои са основните човешки потребности и как да ги задоволим? Принадлежност, утвърждаване, храна за тялото и душата, физически контакт и сексуалност. Удоволствието в живота.
  Ще медитираме, преживяваме, разговаряме. Ще работим с тяло - както винаги. А душата и ви ще се изпълни със смисъл и радост, здраве и мъдрост!
  Няма да пропуснем карнавала на сенките, томболата с подаръци и посещението на обсерваторията в Рожен под нощното небе.  В дългата обедна почивка ни очаква спа центърът на  хотела под покритите със сняг борове. 
  1000 лв - уъркшоп плюс пълен пансион за двойно настаняване и 1060 лв - уъркшоп плюс пълен пансион - за единично настаняване.
  Място - Х-л Белмонт - Пампорово.
  Записване на :0889202197 до 10 януари 2020.

 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-л “Белмонт”- Пампорово
  ЦЕНА: 1000 лв- пълен пансион в двойна стая, 1060 лв- пълен пансион в самостоятелна стая
WORKSHOP 14 до 15 декември 2019 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ - ИЗЯВА ПРЕД ПУБЛИКА
  Ще работим с техники за преодоляване на сценичната треска, глас, диафрагма, дишане, експресивност. 
  Театротерапията е традиционна част от Неорайхианската аналитична психотерапия. Използвана е от основоположника на “Терапия на петте движения” проф. Валдо Бернаскони като основен инструмен при работата с житейските роли. Тя е забавен и по-безболезнен път към нас самите. През ролята често преодоляваме собствените си лимити. Този тип работа в група помага изключително много за преодоляване на притеснението от аудиторията, както и страховете да се държим по определен начин - различен при различните характери. Не търсим актьорска дарба - не това е целта на театротерапията. Умението да се превъплъщаваме ни дава безценната възможност да преодолеем блокираните модели на поведение. А това неминуемо води и до повишаване на самооценката, както и усета ни за избор на най-подходящия модел на поведение за съответната ситуация в живота.  Понякога през забавлението по-лесно достигаме до най-дълбоките нива на подсъзнанието ни като заобиколим рационалните съпротиви. Вдъхновението лекува! Заповядайте, за да се убедите сами!
  Уъркшопът е подходящ и за участвалите в предишни уъркшопи по театротерапия, както и за нови участници.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ул. Чумерна 3 - 10-18 ч. в събота и 10-14 ч. в неделя. Записване на: 0889202197
  ЦЕНА: 200 лв.
WORKSHOP 30 до 06 октомври 2019 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: УМОРАТА
  До скоро наричахме умората "скритата диагноза" на съвремието. Тя вече дори не е скрита. Нивата на стрес достигат прагови стойности, след което се превръщат в заболявания. Зад хиперактивността на днешното време се крие латентна депресия. Можем ли да направим превенция на бъдещето? Как хем да останев в света, хем да избягаме от бърнаута? Можем ли да правим по-малко? Можем ли да правим, неправейки? Количество за сметка на качество? А как да постигнем качество за сметка на количество? Какво ни уморява всъщност? Какво уморява тялото? Какво уморява душата- несвободата, забравянето кои сме ние, неизразяването на агресия, неумението за смирение, инерцията. Възможно ли е безгрижното своеволие на детството?
  Заповядайте да поиграем, да медитираме, да лекуваме душите и телата! Можем! Но невинаги знаем как.
  Пригответе се отново за карнавал на сенките. Носете и чисто бели дрехи, както и удобно облекло за спорт. Подгответе се да демонстрирате творческите си умения (при нужда донесете материали, от които знаете, че имате нужда). Не носете задръжките си!
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в х-л "Св. Анастасия" на 20 км от Бургас. Възмоност да единично и двойно настаняване.
  ЦЕНА: 900 лв приблизително с включени нощувки( двойно настаняване), три хранения, уъркшоп.
WORKSHOP 31 до 01 септември 2019 година
 • Лято НА ТЕМА: УМЕНИЯ ЗА ИЗЯВА ПРЕД ПУБЛИКА. ТЕАТРОТЕРАПИЯ
  Ще работим с техники за преодоляване на сценичната треска, глас, диафрагма, дишане, експресивност.
  Театротерапията е традиционна част от Неорайхианската аналитична психотерапия. Използвана е от основоположника на “Терапия на петте движения” проф. Валдо Бернаскони като основен инструмен при работата с житейските роли. Тя е забавен и по-безболезнен път към нас самите. През ролята често преодоляваме собствените си лимити. Този тип работа в група помага изключително много за преодоляване на притеснението от аудиторията, както и страховете да се държим по определен начин - различен при различните характери. Не търсим актьорска дарба - не това е целта на театротерапията. Умението да се превъплъщаваме ни дава безценната възможност да преодолеем блокираните модели на поведение. А това неминуемо води и до повишаване на самооценката, както и усета ни за избор на най-подходящия модел на поведение за съответната ситуация в живота.  Понякога през забавлението по-лесно достигаме до най-дълбоките нива на подсъзнанието ни като заобиколим рационалните съпротиви. Вдъхновението лекува! Заповядайте, за да се убедите сами!
  Уъркшопът е подходящ и за участвалите в предишни уъркшопи по театротерапия, както и за нови участници.
  Изненадата на уъркшопа е Алекс Вачев Фьодоров! Пригответе се за вечерна данс терапия!
  записване на: 0889202197
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в офиса ми на ул. Чумерна 3. Събота - 10-18 ч. Неделя- 10-16 ч.
  ЦЕНА: 200 лв
WORKSHOP 17 до 28 юни 2019 година
 • лято НА ТЕМА: УЪРКШОП В ДОМИНИКАНА
  Поредният уъркшоп, който ще се проведе в екзотична атмосфера, ще се състои от 17 до 28 юни в Доминиканската република. Темата е: Театротерапия. В Доминикана живее и работи моят някогашен (от годините, в които учех в Швейцария) преподавател по театротерапия и приятел Айзък Джордж. Той ще води един от модулите в уъркшопа.

  През ролята много по-лесно се преодоляват защитите и можем да работим с вътрешните си прегради и блокажи, спирачките на определени поведенчески модели и харатеровите лимити.
  Ще работя с театротерапевтични, констелационни техники и приоми от арт терапията. От участниците не се изисква никаква предварителна подготовка или умения. Театротерапията е много емоционален терапевтичен подход, в който преобладават положителните преживявания.

  Уъркшопът ще съчетава терапевтична работа в група, психотелесни практики и почивка в във втората половина на деня, когато ще се отваря пространство и време за "смилане" на преживяното и туризъм сред палми, бял пясък, океански вълни и изключителната кухня на ресторанта, чийто собственик е Айзък "Plaza Delfin". 
  Записване на: 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в Доминиканската република
  ЦЕНА: Общата цена (всичко включено при двойно настаняване) ще е приблизително 2000 евро. (Зависи от цената на груповия самолетен билет, която ще бъде фиксирана, когато се види броя на участниците)
WORKSHOP 20 до 26 януари 2019 година
 • Зима НА ТЕМА: ДА НАХРАНИМ ЕГОТО
  Нарочили сме Егото за нещо негативно, но то, Егото, е важна и нужна част от нас. То трябва да бъде добре структурирано, за да може после да се разтвори в общността. Как се оформя Егото? Кога? Какво е егоцентризъм, какво е егоизъм?  Кога Егото е нужно, кога ни пречи? Ниската самооценка и голямото Его. Как да вярваме повече на себе си? Как да “събличаме” Егото и да оставаме по Душа?
  Разбира се, ще работим и за индивидуалните проблеми на всеки участник.
  По традиция ще има и карнавал на сенките, бал, томбола, взаимни имитации и време за почивка и релакс в спа центъра на хотела.
  Записване и капариране до 10 декември на 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-л “Белмонт”- Пампорово
  ЦЕНА: 950 лв. в двойна стая с включен пълен пансион. И 1070 лв. за самостоятелна стая -пълен пансион.
WORKSHOP 02 до 08 октомври 2018 година
 • Есен НА ТЕМА: СМЪРТТА
  Единственият ни страх е този от смъртта. Ще работим с темата “смърт” през всички възможни гледни точки. Физическата смърт, душевната смърт(бърнаут, депресия), крайщата в живота ни и началата след тях, края на любовите, разделите. Всяка промяна е смърт на нещо и начало на друго нещо. Смъртта не е край, а трансформация. Как я преживяваме. Фазите на траура. Идеята за възраждането, прераждането, възкресението. В какви симптоми се превръща прекомерният страх от смъртта. Човешката идея за “отвъд”. Голямата метафора “смърт” в живота ни. Смъртта като катализатор на качествения, здравословен и щастлив живот...

  Емоциите ще бъдат силни, но и в двете посоки- тъга и щастие!
  Заповядайте да се научим да “умираме” и да умираме! Но най-вече да живеем без кавички!

  Записване: 0889202197
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-л “Св. Анастасия” -Бургас, www.stanastasiahotel.com
  ЦЕНА: 900 лв.
WORKSHOP 21 до 26 април 2018 година
 • Пролет НА ТЕМА: ЖЕНСТВЕНИ ЖЕНИ И МЪЖЕСТВЕНИ МЪЖЕ В XXI ВЕК
  Доколко жените се държат като жени и мъжете като мъже днес? Здравословно ли е и къде е границата на еманципацията на женското у мъжа и мъжкото у жената? Причини за боледуването на мъжкото и женското днес. Практическа работа и преживелищни опити с мъжката и женската енергия. Родителските модели, фамилните модели. Женските страхове, мъжките страхове. Женската сила, мъжката сила.
  Записване и допълнителна информация на: 0889202197. • ИНФОРМАЦИЯ: с. Скалско
  ЦЕНА: 775 лв. За пълен пансион в двойна стая и 850 лв - в единична.
WORKSHOP 10 до 11 март 2018 година
 • ПРОЛЕТ НА ТЕМА: КАК ДА УПРАВЛЯВАМЕ СТРЕСА ПРИ ИЗЯВА ПРЕД ПУБЛИКА - ВТОРА ЧАСТ
  Явяването на изпити, интервютата за работа или пред камера и микрофон, правенето на презентации пред публика, сценичните изяви предизвикват т. нар. сценична треска. Тази тревожност блокира мисленето. Аналитичните способности намаляват, паметта ни става по-малко услужлива, а вниманието по-трудно се концентрира. Това може да бъде причина за лошо представяне, въпреки добрата предварителна подготовка. Често състоянието бива определяно като: "изключи ми се шалтера", "получих бяло поле в паметта", "изгубих ума и дума", "всичко ми се изтри и говорих глупости", "гласът ми трепереше и не можех да го контролирам" или "просто се парализирах, въпреки, че бях подготвен предварително". 

  Но притеснението може да бъде преодоляно и тревожността - намалена! 
  В тези два дни ще правим множество преживелищни, интерактивни опити, които намаляват стреса при изява. Ще изясним причините, които пораждат притеснението при различните типове характери. Всеки участник ще си тръгне с повече смелост и спокойствие при изява пред публика или авторитети.
  Този уъркшоп обединява познанията и опита ми в психотелесната терапия, актьорското майсторство, режисурата за драматичен и куклен театър, ораторското майсторство.
  Програма: 10 март 2018 -10 ч. - 19 ч.
     11 март - 10 ч. - 14 ч.
  Място: ул. Чумерна 3
  Записване: 0889202197
  Цена: 400 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ: в офиса на Чумерна 3 - София
  ЦЕНА: 400 лв
WORKSHOP 15 до 28 януари 2018 година
 • ЗИМА НА ТЕМА: УМ, ДУХ И ТЯЛО В ЕДНО - ЕДИННИЯТ ИЗТОК СРЕЩУ РАЗЕДИНЕНИЯ ЗАПАД
  Умственото, емоционалното и телесно здраве са части от единно цяло. Много хора все още не осъзнават, че то е в техни ръце и могат да го градят или разрушават. Мъдрият изток винаги е вярвал в това. Западният човек постоянно се саморазболява, защото губи осъзнатостта за свързаността на тези три нива, на които функционира човекът.

  В оздравителните методи на психотелесната терапия са залегнали всички постижения на западната наука, обединени с мъдростта на източната философия и разбиране за човека и света.

  През тези две седмици ще си припомняме под различна форма това знание, което начинът ни на живот непрекъснато ни кара да забравяме. Възможно е да живеем, имайки власт над стреса, болките и нещастието си. Можем да живеем по-осъзнато, здравословно, щастливо и мъдро.

  Ще работим с дихателни практики, медитации, визуализации, биоенергиен масаж, денс терапия и, разбира се, анализ.
  Водещ: Мадлен Алгафари
  Вечерните денстерапевтични сесии ще бъдат водени от Александър Вачев Феодоров - моят партньор от "Денсинг старс", който има опит като преподавател в танцовата академия "Фред Астер" в Ню Йорк, а от години живее и преподава във Виетнам.

  Програмата предвижда и време за релакс и туризъм, среща с учители, носещи местната хилядолетна мъдрост.
  През първата седмица ще работим и почиваме в прекрасен хотел на морския бряг във Виетнам. Втората седмица предвижда пътуване до Камбоджа (храмов комплекс Ангкор ват) и Тайланд (Бангкок).

  Приблизителната цена (зависи от броя на участниците и бързите резервации) е 1800 евро. Тя включва: терапевтичен уъркшоп, четири самолетни билета, нощувки в двойна стая и закуска. Предстои уточняване на цена за единична стая.
  Записване на: 0889202197. Срок: 9 октомври 2017.
  Ранните резервации ще осигурят по-ниски цени!

  Истинското удоволствие съществува само в измерението "тук и сега". Само то удължава живота и го прави здрав и щастлив. Мечтаното удоволствие няма тази сила!
 • ИНФОРМАЦИЯ: ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - ТАЙЛАНД
  ЦЕНА: Приблизителна цена: Двойна стая -1800 евро. Има възможност и за единична. Засега в цените е включен уъркшопът, 4 самолетни билета, нощувки и закуска.
WORKSHOP 28 до 29 октомври 2017 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: КАК ДА УПРАВЛЯВАМЕ СТРЕСА ПРИ ИЗЯВА ПРЕД ПУБЛИКА
  Явяването на изпити, интервютата за работа или пред камера и микрофон, правенето на презентации пред публика, сценичните изяви предизвикват т. нар. сценична треска. Тази тревожност блокира мисленето. Аналитичните способности намаляват, паметта ни става по-малко услужлива, а вниманието по-трудно се концентрира. Това може да бъде причина за лошо представяне, въпреки добрата предварителна подготовка. Често състоянието бива определяно като: "изключи ми се шалтера", "получих бяло поле в паметта", "изгубих ума и дума", "всичко ми се изтри и говорих глупости", "гласът ми трепереше и не можех да го контролирам" или "просто се парализирах, въпреки, че бях подготвен предварително".

  Но притеснението може да бъде преодоляно и тревожността - намалена! 
  В тези два дни ще правим множество преживелищни, интерактивни опити, които намаляват стреса при изява. Ще изясним причините, които пораждат притеснението при различните типове характери. Всеки участник ще си тръгне с повече смелост и спокойствие при изява пред публика или авторитети.
  Този уъркшоп обединява познанията и опита ми в психотелесната терапия, актьорското майсторство, режисурата за драматичен и куклен театър, ораторското майсторство.
  Програма: 28 октомври -10 ч. - 19 ч.
     29 октомври - 10 ч. - 14 ч.
  Място: ул. Чумерна 3
  Записване: 0889202197
  Цена: 400 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 400 лв. при записване до 15 септември, 450 лв. - до 15 октомври и 500 лв.- след 15 октомври /при наличие на свободни места/.
WORKSHOP 23 до 30 септември 2017 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: АВТЕНТИЧНОСТ И РОЛИ
  Умеем ли да бъдем автентични? Какво е спонтанност? Съществуват ли всъщност роли или винаги сме себе си, дори, когато се преструваме? Основните модели на поведение като роли в живота. Защо има роли, които са трудни за отделните характери? Най-човешката сила - да бъдем прозрачни. Какво означава да останем по себе си? Кое е "себе си"? Как през ролята се достига до автентичността?
  Ще работим със средствата на театротерапията и психотелесната терапия. Целта е да разширим личните граници на експресивност и арсенала от модели на поведения, за да бъдем гъвкави и цели. Ще работим с гласа и изразителността на цялото тяло, както и най-вече с вътрешните пречки пред някои изживявания.
  Както всяка година, ще се проведе карнавал на сенките, томбола с подаръци, взаимни имитации и бал!
 • ИНФОРМАЦИЯ: Х-Л "Дружба бей гардън" - Кранево. Записване на: 0889202197 до 1 септември. Местата са 20 на брой!
  ЦЕНА: 900 лв.
WORKSHOP 23 до 28 януари 2017 година
 • Зима НА ТЕМА: УМЕНИЕТО ДА СМЕ СЛАБИ, УМЕНИЕТО ДА СМЕ СИЛНИ
  Ще работим над умението да се доверяваме, да отваряме сърцето, да бъдем слаби, малки, искащи помощ, прощаващи, доверяващи се. Това е първият модел на поведение, с който идваме на този свят. Може да бъда слаб и да го покаже само силният човек. Без защити и броня излиза само силният. Защо липсващата сила е автоматично и липсващо умение за показване на слабост. Слабостта като сила и силата като слабост. Мъжката и женската сила и слабост. Защо да сме слаби е най-човешкото качество - единствената врата, през която влиза любовта. Болката -  пораждаща слабост или "хапче" за сила. Границата между уязвимостта и силата - има ли я или е въпрос на гледна точка. А как се сменят гледните точки?
 • ИНФОРМАЦИЯ: пампорово
  ЦЕНА: 850 ЛВ. за двойна стая - пълен пансион Записване на: 0889202197 до 16 декември
WORKSHOP 23 до 29 септември 2016 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: ПРЕЧКИТЕ ПРЕД ЛЮБОВТА
  Ще работим по темите:
  Защо липсата на любов стои в основата на всички проблеми?
  Как се учим да обичаме? Примерът от родителите. Защо сърцата ни се затварят? Травмите, които изковават брони. Травмите при различните характери. Отхвърлената любов, изоставената любов, унизената любов, предадената любов, несправедливо скритата любов. Какво отваря мъжкото сърце? Защо женското сърце не бива да спира да обича? Влюбване и любов. Защо любовта лекува, а липсата й разболява?
  Защо всичко, което правим е от любов или е зов за любов?
  Конфликтите от любов. Гневът - съюзник на любовта. Даването и получаването. Как това, което обичаме или не обичаме ни разкрива?
  Любовта към себе си. Какво я задушава и как да я възстановим? Любов и сексуалност. Силата, слабостта и любовта. Вселенската любов. Любовта и Бог.

  Както винаги ще има динамични медитации, дихателни практики, карнавал на сенките, взаимни имитации, томбола с подаръци и време за плаж!
  Записване на 0889202197. Всички участници трябва да са пълнолетни.
 • ИНФОРМАЦИЯ: УЪРКШОПЪТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В КРАНЕВО
  ЦЕНА: 900 ЛВ. - пълен пансион
WORKSHOP 15 до 17 юли 2016 година
 • летен НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ. РАБОТА С ГЛАС
  Този път в уъркшопа по театротерапия към обичайната работа за експресия на емоциите и влизане в роля ще добавим и импровизация под формата на тематични етюди: обяснение в любов, прекратяване на отношения, отстояване на позиция, искане на прошка и др. Ще търсим всички възмжни начини за отреагиране и отиграване на този тип ситуации. Ще продължим работата си за умение за презентиране и говорене пред аудитория. Сценичната треска и как да се справяме с нея. Дихателни техники. Пеене и работа с десетте стълба на ораторското майстворство: тон, дикция, артикулация, модуация, интонация, пауза, логическо ударение, ритъм, харизма. Как се отприщват артистичните умения и връзката със самооценката ни. Как да бъдем по-експресивни.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 300 лв
WORKSHOP 20 до 29 юни 2016 година
 • летен НА ТЕМА: РОМЕО И ЖУЛИЕТА В НАС. МЪЖЪТ НА 21 ВЕК. ЖЕНАТА НА 21 ВЕК.
  От 20 до 29 юни на брега на Лаго ди Гарда в Италия ще се състои семинар на тема "Ромео и Жулиета в нас. Мъжът на 21 век. Жената на 21 век".
  Акценти: Влюбване и любов. Как изглежда днес флиртът. Мъжката и женската роля. Какво се случва с мъжкото и женското днес. Конфликтите между "Монтеки" и "Капулети" - семейните конфликти. Ще работим върху женственост и мъжественост, иницииране на женствеността у момичето, иницииране на мъжествеността у момчета, умения за привличане. Сексуалността - проблеми и решения. Различните лица на мъжа и жената според възрастовите фази.
  Предвидено е време и за посещение на арената във Верона и къщата на Ромео и Жулиета. Езерото Гарда е едно от най-красивите места в Италия. Предварителните заявки за участие се набират на: 0889202197. Приблизителната цена на целия уъркшоп с включени нощувки, храна, самолетни билети, застраховки е 1200 евро. Цената ще зависи от броя на участниците и желанието за индивидуална или двойна стая. Срок за записване: до 31 март 2016 г. На 1 април се купува груповия самолетен билет с отстъпките.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: Приблизителна цена: Самостоятелна стая -1400 евро. Двойна -1200 евро. В цените е включен уъркшопът, самолетен билет, девет нощувки, закуска и обяд. След получаването на оферта за отстъпка за групов билет от Алиталия е възможно да бъдат намалени.
WORKSHOP 27 до 28 февруари 2016 година
 • Зима НА ТЕМА: УМЕНИЕТО ДА ПИШЕМ
  Уъркшоп на тема: УМЕНИЕТО ДА ПИШЕМ. В продължение на два дни ще работим върху умението да пишем. Как се пише научна статия. Как се пише художествен текст. Основни стилистични и граматични правила. Структура на текста. Цитиране - особености. Вдъхновението - защо всеки може да го стимулира? Спонтанно писане или жокерите от подсъзнанието ни. Разлика между говорима и писмена реч. Уъркшопът е за терапевти, в чиято професия словото е основен инструмент, но и за всички участници, които искат да развият умението си да пишат.
  Писането - като средство за осъзнаване на посланията на нашето подсъзнание! 
  Препоръчвам на желаещите да се запишат да водят дневник до датата на провеждане на уъркшопа, дори и да пишат само по две-три изречения всяка вечер.
  Записване на 0889202197. Цена - 200 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 200 лв.
WORKSHOP 16 до 22 януари 2016 година
 • Зима НА ТЕМА: Да зашием ранине, нанесени от родителите
  УЪРКШОП - 16-22 януари. ДА ЗАШИЕМ РАНИТЕ, НАНЕСЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ. 
  Никой родител на вреди съзнателно, но всички сме плод и на любов, и на грешки и неосъзнатост. Всичко, което правим е от любов или е зов за любов. Това е важало за нашите родители, важи и за нас самите като родители. 
  Ще работим индивидуално върху проблемите на всеки участник с образите на реалния и идеалния баща, реалната и идеална майка, както и всички важни в живота на участника възрастни, формирали характера му. Вътрешните ни майка и баща в живота на зрели индивиди. Архетипите "майка" и "баща". Ролята на духовните родители в живота.
  Ще работим с опити от психотелесната терапия, театротерапията, семейните констелации

  Сутрините са отредени за динамични медитации и дихателни практики.
  Подгответе се отново за карнавал на сенките, томбола и взаимно имитиране.
  Мястото на провеждане е магично - център "Тринити" в гр. Априлци. Записване и допълнителна информация на: 0889202197. След Коледните празници обявената цена ще бъде по-висока със 100 лв.
 • ИНФОРМАЦИЯ:  център "Тринити" - гр. Априлци
  ЦЕНА: 800 лв. за двойна стая с брънч и вечеря, 900 лв. за индивидуална стая с брънч и вечеря.
WORKSHOP 30 до 01 ноември 2015 година
 • есен НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ
  Театротерапията е забавен и по-безболезнен път към нас самите. През ролята често преодоляваме собствените си лимити. Този тип работа в група помага изключително много за преодоляване на притеснението от аудиторията, както и страховете да се държим по определен начин - различен при различните характери. Не търсим актьорска дарба - не това е целта на театротерапията. Умението да се превъплъщаваме ни дава безценната възможност да преодолеем блокираните модели на поведение. А това неминуемо води и до повишаване на самооценката, както и усета ни за избор на най-подходящия модел на поведение за съответната ситуация в живота.  Понякога през забавлението по-лесно достигаме до най-дълбоките нива на подсъзнанието ни като заобиколим рационалните съпротиви. Вдъхновението лекува! Заповядайте, за да се убедите сами!
  Уъркшопът е подходящ и за участвалите в предишни уъркшопи по театротерапия, както и за нови участници.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 300 лв.
WORKSHOP 19 до 25 септември 2015 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: УМЕНИЕТО ДА СЪМ СЪТВОРЕЦ
  Умея ли да се изразявам през творчеството? Защо всеки има талант? Как да го открием?
  Ще работим с глина, рисуване, танц, театротерапия, глас. Творчеството е прекият път към дълбините ни. Как през творчеството можем да прескачаме характеровите си и поведенчески лимити? Креативността - антистрес оръжие и мощен терапевтичен инструмент, който влиза през вратата на вдъхновението и радостта към  несъзнаваното ни. Творчеството - като пространство за дълбинен анализ и на личните ни проблеми. И как играта може да е вход към най-сериозната част от нас? Има ли хора, които не умеят да се забавляват и защо?
  Всички участници трябва да носят детска играчка (първата, която ги привлича в магазин за играчки), както и една или две дрехи, с които са готови да се разделят.
  По традиция ще има и карнавал на сенките и томбола с подаръци. Допълнителна информация и -записване до 10 септември на: 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: записване на 0889202197
  ЦЕНА: приблизително 900 лв. (зависи от офертата на хотела)
WORKSHOP 17 до 24 май 2015 година
 • пролет НА ТЕМА: ЛЮБОВТА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО
  В световния град на влюбените ще търсим отговори на следните въпроси: Как е изглеждала и звучала любовта през вековете - от времето на неандерталските ни прадеди до бъдещите векове. Част от уъркшопа ще се проведе със средновековни облекла. Защо и какво пречи на някои хора да отворят сърцата си? Травмите, блокиращи умението за обичане. Защо колкото повече любов носим, толкова по-малко е страданието в живота ни? Как и какво обичат жените? Как и какво обичат мъжете? Тайните в любовта. Безпощадна, но добронамерена "дисекция" на двата пола. Не пропускайте възможността да изживеете това приключение във Венеция и не забравяйте, че когато сме по-далеч от дома задръжките и проблемите остават също далеч. Тогава е възможно да се правят и по-големи крачки в личното израстване! Записване до 10 март на тел: 0889202197. 
 • ИНФОРМАЦИЯ: УЪРКШОПЪТ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ-ИТАЛИЯ
  ЦЕНА: 1100 евро с включен самолетен билет, нощувки, храна, наем зала
WORKSHOP 15 до 17 май 2015 година
 • Зима НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ II ЧАСТ. РАБОТА С ГЛАС ПРЕД ПУБЛИКА
  Театротерапията е безболезнен начин на работа с характеровите лимити. Акцент върху работа с гласовите характеристики: тембър, интонация, модулация, ритъм, артикулиране, логическо ударение, пауза, налягане на гласа, харизма. Десетте стълба на ораторското майсторство. Умението за влизане в роля и терапевтичните функции на ролята за преодоляване на задръжките пред трудните модели на поведение. Актьорски етюди. Авторски драматизации. Пригответе се за солидна доза смях и забавление!
  Уъркшопът ще се проведе в офиса на Чумерна 3 от 14 до 18 в петък, от 10 до 18 в събота и от 10 до 14 в неделя.

 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 300 лв.
WORKSHOP 12 до 18 януари 2015 година
 • Зима НА ТЕМА: "От "Какво ще кажат другите?" до "Какво избирам аз?"
  Между Аз и Другите. От "или" до "и" в този континуум. Изборите в живота. Как ги правим? На базата на дългът ни за лично щастие или не? Как това се отразява на здравето ни? Кои са значимите други в живота ни? Здравословните приоритети в подреждането на близките и ценностите. Формирането на Аза - процес на индивидуация на българската нация. Какво е здрав егоизъм? Клопката на суетата на егото!
 • ИНФОРМАЦИЯ: Вилно селище "Малина" - Пампорово
  ЦЕНА: 850 лв. пълен пансион за двдойна стая, 990 лв. - за единична
WORKSHOP 28 до 30 ноември 2014 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: ТЕАТРОТЕРАПИЯ. РАБОТА С ГЛАС
  Театротерапията е безболезнен начин на работа с характеровите лимити. Акцент върху работа с гласовите характеристики: тембър, интонация, модулация, ритъм, артикулиране, логическо ударение, пауза, налягане на гласа, харизма. Десетте стълба на ораторското майсторство. Умението за влизане в роля и терапевтичните функции на ролята за преодоляване на задръжките пред трудните модели на поведение. Актьорски етюди. Авторски драматизации. Пригответе се за солидна доза смях и забавление!
  Уъркшопът ще се проведе в офиса на Чумерна 3 от 14 до 18 в петък, от 10 до 18 в събота и от 10 до 14 в неделя.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 300 лв
WORKSHOP 11 до 18 октомври 2014 година
 • ЕСЕН - Кранево НА ТЕМА: ПЪТЯТ КЪМ УДОВОЛСТВИЕТО 2
  Този уъркшоп ще е продължение на проведения от 14 до 20 юни в Гърция уъркшоп "Пътят към удоволствието". Ще се проведе на магично място на брега на морето в Кранево. Могат да присъстват и участници, които не са били на първия. Явно гладът за заслужено внимание и любов към себе си е голям и по желание на участници от първата група ще продължим работата в същата посока и през есента. Акцентът, както винаги, ще е на преживелищния опит, а не на теорията. Ще има време и за плаж и медитации. Денят отново ще започва с телесни практики. Карнавалът и томболата са традиционни. Записване на: 0889202197.  
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197
  ЦЕНА: 850 лв. пълен пансион за двдойна стая, 990 лв. - за единична
WORKSHOP 01 до 03 август 2014 година
 • ЛЯТО НА ТЕМА: УЪРКШОП ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЖИВЕЕЩИ В ЧУЖБИНА
  Уъркшопът е отворен за всички желаещи, но записването е с предимство за българи, които през годината живеят в чужбина и са тук само през ваканционните месеци. Темите ще определи потребността на групата. Но ясните акценти ще бъдат: Кои са ми трудностите? Стресът в живота ми! Начини за справяне. Адаптацията, носталгията, чувството за корени, културалните разлики.
  Начало: 10,00 - петък - 1 август. Финал: 14,00 - неделя - 3 август. Ще работим до 18,00 вечер, но по възможност си освободете и по-късните часове за веселата част!
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ще се проведе в залата в кабинета ми на ул. Чумерна 3
  ЦЕНА: 300 лв.
WORKSHOP 14 до 20 юни 2014 година
 • летен НА ТЕМА: ПЪТЯТ КЪМ УДОВОЛСТВИЕТО
  Летният уъркшоп ще се проведе от 14 до 20 юни в Гърция, в района на Ставрос (на 60 км от Солун). Програмата ще бъде съобразена с възможността да ходим на плаж. В хотела ще можем да приготвяме барбекю, разполагаме и с кухни във всеки апартамент. Посочената цена включва самия уъркшоп и спането.  
  Ще работим над умението/изкуството да планираме, фантазираме, медитираме, релаксираме. Отдалечаването от стреса и ежедневието. Силата да се самолекуваме, пречистваме. Среща с вътрешното дете. Как се грижим за него? Умението да играем на всяка възраст. За да се впишем в древногръцката атмосфера, ще изследваме хедонизма в наши дни и има ли епикурейство в двайсет и първи век? Статистическото съотношение на работните фази и фазите на почивка в живота на хомо невротикус нормалис е 80 към 20 процента - сигурен път към болестта. Кое ви движи повече - стремежът към удоволствие или стремежът за избягване на неудоволствието? Защо последните два стремежа са свързани със самооценката?
  Правенето отвътре е не по-малко важно, макар и да изглежда като неправене отвън. Умеем ли да се обичам бездейни отвън и дейни вътре?
  Ако не можем да намалим количеството на работата, как да увеличим качеството на почивката?
  Записване на: 0889202197 или 02 983 11 99 - пожелателно до края на март, възможно - до края на април!
  Носете си любима играчка от детството!

 • ИНФОРМАЦИЯ: Място: Гърция - района на Ставрос (60 км от Солун). Краен срок за записване - 30 април 2014
  ЦЕНА: 600 лв (в двойна стая без храната).
WORKSHOP 13 до 19 януари 2014 година
 • Зима НА ТЕМА: СВОБОДАТА!
  Свободата! Кое заробва в мисленето, възпитанието, отношенията, вещите? Излишното в живота ни! Да имаш или да бъдеш? Свободата в поведението, свободата в партньорските отношения и връзките. Свободата в детството - условие за бъдещото здраве. Защо е трудно да сме спонтанни? Как се преодолява? Разчупване на границите. Къде започва слободията? Балансът между свободният избор и смирението - гаранция за здраве. Защо любов и свобода са тъждествени. Свободата в мислите, в тялото, в сексуалното, в мечтите, в творчеството. Смелостта - пътят към освобождението и осъзнатостта!
  Ще работим с техники от театротерапията, телесни, биоенергийни техники, аналитични и креативни. Пригответе се и за глътка свобода извън залата - на пистата за пързаляне с найлони, в гората, на връх Рожен под звездите, в кухнята - ще има кулинарно състезание. Карнавалните образи трябва да са отражение на идеята ви за свобода - не се приемат стандартни идеи. 
 • ИНФОРМАЦИЯ: Вилно селище "Малина" Пампорово. Записване на: 0889202197
  ЦЕНА: 800 лв.
WORKSHOP 19 до 20 октомври 2013 година
 • ЕСЕН НА ТЕМА: РАБОТА С ГЛАС
  Гласът изразява нашите емоции. Работа с паралингвистичните невербални послания - тон, дикция, артикулиране, модулация, тембър, интонация, логическо ударение, ритъм, паузи, харизма. Говорене пред аудитория. Налягане на гласа, убедителност. Защо не ни разбират? 10% от информацията при общуване се носят от съдържателната част на речта - думите. 90% от информацията се предава чрез изброените по-горе невербални характеристики, свързани с формата. Дихателни техники, работа с диафрагма. Преодоляване на бариерите пред изразяването на определен тип емоция. 
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе на ул. Чумерна 3 , в кабинета ми. Събота - 10,00 - 18,00. Неделя - 10,00- 16,00
  ЦЕНА: 200 лв. Записване на 0889202197
WORKSHOP 21 до 28 септември 2013 година
 • есен НА ТЕМА: СЛАДКАТА БОЛКА
  От 21 септември до 28 септември в Кранево ще се проведе есенният уъркшоп! Основна тема: СЛАДКАТА БОЛКА. Защо трябва да сме благодарни на болките в живота. На какво ни учат. Меланхолията, романтиката, умението да претворяваме болката в творчество. Мазохизмът и влюбеността в драмата и трагедията. Как да се разболяваме качествено? Защо понякога сами търсим болката неосъзнато. Мрънкането и самооценката. Осъзнати и неосъзнати форми на автоагресия в живота ни. Физиологично обяснение. Поведенческа корекция. Прагове на болка и поносимост при различните характери. Маските на болката - гняв, страх, чувство за хумор, смелост. Радостта - другата страна на монетата. Умението да празнуваме! Защо всички приказки завършват с: "Три дена яли, пили и се веселили!" - болката и храната, болката и пиенето, болката и веселието.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Записване на 0889202197. Плащане между 21 и 31 август 2013.
  ЦЕНА: 850 лв. - пълен пансион, двойна стая и 990 лв. - пълен пансион, самостоятелна стая.
WORKSHOP 06 до 07 юли 2013 година
 • летен НА ТЕМА: ЗДРАВИЯТ ЕГОИЗЪМ И УДОВОЛСТВИЕТО - 6 и 7 юли 2013
  Как се грижа за себе си? Какво е здрав егоизъм? Кога се формира или губи в детството ни? Кои са МОИТЕ удоволствия? Кое ме движи повече - стремежът към удоволствие или стремежът към избягване на неудоволствието? Защо не мога истински да давам и радвам другите, ако не давам  на себе си? Какво означава "обичам те"? 
 • ИНФОРМАЦИЯ: УЛ.Чумерна 3, София
  ЦЕНА: 200 лв. Записване на 0889202197 до 1 юли 2013
WORKSHOP 27 до 02 юни 2013 година
 • Пролетно-летен НА ТЕМА: ПОЛЯРНОСТИТЕ В МЕН. Или как да си разширим кожите?
  Къде се намирам в полярностите между материално и духовно? Парите и вещите в живота ми. С какво се храни душата? Къде се намирам в дименсиите мъжко-женско, сила-слабост, рационално-ирационално, настъпление-отстъпление, аз-другите, смелост-страх, реализъм-идеализъм, оптимизъм-песимизъм, воля-смирение? Има ли златна среда? Златната алхимична среда и физическото и духовно здраве. Основни методи на работа ще бъдат театротерапия и психодрама.
  Обичайният карнавал на сенките ще се отличава с това, че всички участници ще трябва да се превъплътят в два коренно противоположни образи. Купонът, извън осемте ежедневни часа на терапевтична работа в група, вк.лючва както винаги пижамено парти, танци, томбола (носете малки символични подаръчета), пътуване сред звездите в обсерваторията на вр. Рожен, тест за най-силен глас от вр. Снежанка и всичко, спонтанно родено на момента и даващо изява на полярностите в нас. Записване на: 0889202197
 • ИНФОРМАЦИЯ: Вилно селище "Малина" - Пампорово. Записване на:0889202197
  ЦЕНА: 800 лв. двойна стая, пълен пансион при записване до 1.05.13. След тази дата -900 лв.
WORKSHOP 13 до 14 април 2013 година
 • пролет НА ТЕМА: ДОКОСВАНЕТО
  На 13 и 14 април заповядайте на семинара "ДОКОСВАНЕТО"!
  Какво докосва душата ми? Защо нещата, които ни "докосват", се свързват с травмите ни? Телесното докосване - защо живеем в ерата на обезтелесяването? Докосването - най-мощното и същевременно достъпно средство срещу депресия и тревожност. Правим ли разлика между еротично и просто сензорно удоволствие? Сензорната потребност - най-пренебрегнатата потребност у днешния човек, който преживява тялото си само като дръжка на главата.
  Семинарът ще има теоретична и практическа част. Ще работим с много докосване в прекия и преносния смисъл, при което ще се съблича душата, не непременно тялото. Ще разберете защо има хора, които не обичат да бъдат докосвани. Защо има чувствителни и нечувствителни зони по тялото. Надявам се тези два дни да запълнят един огромен глад на всички ни и да отворят път към едно ново, по-зачитащо отношение към телата и душите ни. Пригответе се за много телесни и медитативни изживявания, зареждащи и отпускащи.
  Цена 200 лв. Тел. за записване: 0889202197.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Ще се проведе в София на ул. Чумерна 3 от 10 до 18 ч. в съботата и от 10 до 16 ч. в неделята.
  ЦЕНА: 200 ЛВ.
WORKSHOP 12 до 19 януари 2013 година
 • ЗИМЕН УЪРКШОП НА ТЕМА: КАКВО НЕ ЗНАМ ЗА СЕБЕ СИ И КАК ДА ГО ОТКРИЯ?
  Другите - огледалото ни. Как изглeждам в очите им? Мога ли да понеса абсолютно честното им мнение за мен? Мога ли да бъда болезнено честен с останалите? В кои случаи? Празните пространства в сексуалността ми - зоната с големи неизвестни за днешния човек. Как обичам? Как давам любов? Как получавам любов? Как рискувам в живота? Търся или бягам от промените? Търся или бягам от болката? Както на всеки уъркшоп ще работим по осем часа в грура в зала. Свободното време също е органицирано в терапевтична форма. Карнавал на сенките (при който се костюмирате и играете образ, противоположен на същността ви). Бал, пижамено парти, посещение на обсерваторията в Рожен за нощно напбюдение, томбола, "микрофонът е ваш", готварско състезание между стаите, гледане на научно-популярни филми, взаимно имитиране, пързаляне с чували по детската ски писта.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе във вилно селище "Малина" в Пампорово от 12 до 19 януари, 2013 г.
  ЦЕНА:  800 лв на човек при настаняване в двойна стая и пълен пансион. Записване на телефон 0889202197 и 029831199.
WORKSHOP 11 до 18 октомври 2012 година
 • ЕСЕНЕН УЪРКШОП НА ТЕМА: 2012 - ГОДИНА НА ЧЕСТНОСТТА?
  Защо днешният човек лъже в поне 75% от времето си, но често го прави несъзнателно? Имам ли силата да бъда честен? Как се проявява принципът на честността в живота ми напоследък - чрез конфликти във взаимоотношенията ми или чрез множество телесни симптоми, чрез които тялото, което не умее да лъже, ми изпраща послания. Клетъчната памет на тялото. Всички изтласкани от съзнанието спомени, се помнят от тялото. Работа с телесната памет. Работа със сънища. Как да интерпретирам гласът на моето подсъзнание, което не може да лъже - сънищата. Психодрама на сънищата ни. Акценти на умението за спонтанност - синоним на здраве и честност, основно звено в духовната еволюция на днешния човек.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе в курорта Кранево от 11 до 18 октомври, 2012 г
  ЦЕНА: 850 лв на човек при настаняване в двойна стая и пълен пансион. Записване на телефон 0889202197 и 029831199.
WORKSHOP 18 до 24 юни 2012 година
 • ЛЕТЕН УЪРКШОП НА ТЕМА: КАКВО СА ПРОБЛЕМИТЕ В ЖИВОТА?
  Кое дефинираме като проблем? От какво зависят - от нас или обстоятелствата, от характера ни, от неосъзнатостта? Ще работим с персоналните проблеми на всеки участник. Причини, стратегии за справяне?
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе във вилно селище "Малина" в Пампорово от 18 до 24 юни, 2012 г
  ЦЕНА:  800 лв на човек при настаняване в двойна стая и пълен пансион. Записване на телефон 0889202197 и 029831199.
WORKSHOP 11 до 13 май 2012 година
 • ПРОЛЕТЕН УЪРКШОП ЗА ВЕТЕРАНИ НА ТЕМА: ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ГРУПИ И УЪРКШОПИ
  Ще направим равносметка на житейския път и ще поставим акцента на предстоящите избори. Как правим избор в живота? С разума, със сърцето, със стадното чувство, с характера си, с ниската си самооценка, с "какво ще кажат другите", със стремежа към удоволствие или към избягване на неудоволствието? С подходящи упражнения ще илюстрираме скритите механизми, които управляват взимнето на решенията ни.
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе близо до София от 11 до 13 май, 2012 г
  ЦЕНА: 300 лв на човек при настаняване в двойна стая и пълен пансион. Записване на телефон 0889202197 и 029831199.
WORKSHOP 16 до 23 януари 2012 година
 • ЗИМЕН УЪРКШОП НА ТЕМА: ГЛАД ЗА ИСТИНСКИ НЕЩА
  Кои са истинските неща в живота ни, пълен с ментета, ГМО-та, синтетика и илюзии? Истините отвън, истините отвътре. Как да се научим да живеем голи? Ролите и маските ни - кои са? Кои съзнаваме и кои - не! Какво знаем за себе си и другите знаят за нас? Какво знаем за себе си, какво другите не знаят за нас? Какво не знем за себе си, но другите знаят за нас? Какво нито ние знем за себе си, нито другите знаят за нас? Защо лъжем в 75% от живота си? Как разпознаваме лъжите - признаци? Защо честност и здрве са синоними?
 • ИНФОРМАЦИЯ: Уъркшопът ще се проведе във вилно селище "Малина" в Пампорово от 16 до 23 януари, 2012 г.
  ЦЕНА: 800 лв на човек при настаняване в двойна стая и пълен пансион. Записване на телефон 0889202197 и 029831199.
Психотелесната терапия като наука е на около сто години. Хубаво е, че вече се говори и за ПСИХОТЕЛЕСНА МЕДИЦИНА, но е малко като да доказваме, че водата е мокра. Всички традиционни медицини се основават от хилядолетия на връзката душа-тяло. Емпиричният опит на предците ни, който се базира на огромна извадка от цялата планета, от крайвреме доказва, че само интегративният терапевтичен подход е пълноценен.
А научните статии днес, основавайки се на малки извадки, казват: етооо, доказахме научно, че душата и тялото се взаимообуславят или - че водата е мокра!...
Има различни психотелесни подходи - йога, тай чи, ци гун, автогенен тренинг, прогресивна релаксация, дихателни практики и още много. Всички те са ефикасни несъмнено, но са симптоматично терапевтични, а аналитичната психотелесна терапия включва изброените по-горе методи, но и отива още по-дълбоко, защото не третира само симптома-следствие, но и изкоренява причината, която го поражда и която нерядко е дълбоко в несъзнаваното. Тогава премахнатият от едно място симптом не избива другаде под формата на следващ симптом, защото са изстръгнати корените му.
Анатиличната психотелесна терапия включва телесни практики плюс преживелищен опит, плюс анализа и преработване на несъзнаваното травматично съдържание! (Нека не забравяме, че само 5% от нас са съзнавани, а цели 95% - не са.)
Важно е да се припомня единството между душата и тялото, която науката изтървава от няколко столетия. Крайно време е да осъзнаем, че холистичният (цялостният) подход към здравето е мъдрият, защото няма две здравета, а само едно - психотелесното.
А още по-важно е лекарите да усетят, че без душата не могат да доизлекуват тялото, а всички други психотерапевтични парадигми да си дадат сметка, че без тялото не могат да доизлекуват душата.
Радвам се, че все повече хора сме в една обща лодка по отношение на това гледище. Единствената вярна лодка, с която можем да преплуваме потопа/апокалипсиса на едностранчивото мислене. („Апокалипсис“ означава разкриване.)
Имате уникалния шанс да научите още много за връзката на душата и тялото, за това как да сме по-осъзнати, здрави и щастливи по време на едно уникално предстоящо събитие през септември в България.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ световният конгрес по психотелесна терапия ще се проведе в България – в Софийски университет „Св. Климент Охридски“!
Ще имаме изключителния шанс да слушаме световни учени и психотелесни терапевти от пет континента, както и да участваме в 60 практически уъркшопа!
Ако ви интересува връзката между душата и тялото, ако изповядвате вярата, че само интегративният или холистичен подход в лечението е истинният и ефективният или пък се нуждаете от допълнителни доказателства за това, то запишете се за участие. Толкова много практици и теоретици от цял свят ще бъдат в България от 6 до 10 септември.
В момента таксата за участие е по-ниска. Не изпускайте възможността да се регистрирате. Можете да го направите през сайта на конгреса (има го и на български език):
Ще има симултанен превод на основните лектори и консекутивен превод по време на кръглите маси и уъркшопите.
Ще бъдат изнесени за първи път и нови научни открития в областта на психотелесното здраве. Ще има и много трансформиращ преживелищен опит, а не само лекции.

Контакти

Мадлен Алгафари
ул. "Чумерна" №3
София 1000

Е-mail: Мадлен Алгафари
Мобилен: +359 889202197
ИЗБРАНИ КНИГИ В КОШНИЦАТА
TOTAL: 123 лв
Избери още книгиИзбери други книги Потвърди поръчкатаПотвърди поръчката